Főszerepben az AMG, de marad a Mercedes! – Forma 1

A Mercedes nagyobb szerepet szán az AMG-nek a jövőben, így a német gyártó azt is megerősítette, hogy szeretne a Száguldó Cirkuszban maradni. Korábban a Mercedes esetleges kivonulásáról és eladásáról is szó esett, most azonban ismertették az új üzleti stratégiát is. A cég kedden a befektetőinek tartott konferencián vázolta fel hosszabb távú terveit, melyben az F1-es project továbbra is nagy szerepet kap, így szó sincs az előbb említettekről.

Ami mostantól megváltozik, hogy a cég több elektromos autót tervez majd bemutatni, miközben a leányvállalatai is komoly szerepet kapnak. F1-es szempontból az AMG-vel vannak nagy terveik, mivel a cégnél szintén egyre nagyobb hangsúlyt kap az elektromos technológia, ezért a  jövőben szorosabbra fűzik együttműködésüket az F1-es csapattal. Azzal mindenki tisztában van, hogy az F1 mindig az autófejlesztés boszorkánykonyhája volt, így születhetett meg a Mercedes-AMG Porject One utcai sportautó is, amibe tulajdonképpen a Forma–1-ben használt 1.6 literes V6-os hibridmotort szerelték. Ez az autó egyébként 1231 lóerőt tud, és  2021-ben dobják piacra, az ára pedig valahol 2 millió euró körül lesz.

„A Forma–1-ben fejlesztett technológiát a nagy teljesítményű hibridekhez használjuk, és más jövőbe mutató, izgalmas technológiákba visszük át, majd az AMG-autóinkba  kerülnek. A Project One-nál Forma–1-es erőforrást építettünk utcai autóba, emiatt magától értetődő számunkra, hogy a folytatásban még jobban kihasználjuk a Forma–1-et az AMG javára.” – mondta Ola Källenius, a Mercedes elnök-vezérigazgatója.

A fejlesztéseken kívül marketingszempontból is szorosabb lesz a kapcsolat, a tervek szerint az AMG-logója a jövőben hangsúlyosabb helyet kap az F1-es autókon. Hogy ezeken kívül mennyire alakul majd át a csapat az F1-ben, és mennyire befolyásolja a teljesítményüket, azt csak később tudjuk majd meg, az viszont egészen biztos, hogy az Mercedes továbbra is a Formula 1-ben képzelné el a jövőjét. 

 

 

Ajánlott cikkek