Albon: Verstappen jelenléte áldás és átok! – Forma 1

Alexander Albon szerint meg van az előnye annak, hogy Max Verstappen csapattársaként versenyez jelenleg a Red Bull csapatánál. Sokan úgy gondolják a lehető legrosszabb forgatókönyv, ha valaki Verstappen mellé kerül, de hiába kemény ellenfél, Albon szerint emiatt tud nagyon sokat tanulni és fejlődni. 

Az tény, hogy nehéz helyzetben van Albon, hiszen Verstappen eddig folyamatosan verte őt az időmérőkön és a versenyeken is és elmondása szerint nem igazán tudja megérteni az idei autó működését sem. Ennek ellenére nem bánkódik, hiszen Verstappen mindenki számára kemény ellenfél lenne, így neki is a legjobbat kell kihoznia magából és folyamatosan tanulnia kell.

„Azért mondanám, hogy egyszerre áldás és átok is, mert eléggé egyértelmű, hogy ő a mezőny egyik, ha nem a leggyorsabb versenyzője. Folyamatosan a határon autózik, az első szabadedzéstől kezdve egészen a futamig. Szóval mindig nagyon nehéz dolgod lesz, ha ellene akarsz versenyezni. Abban az értelemben, hogy egy szezon már a hátam mögött van, tapasztalt vagyok, összességében viszont még mindig sokat kell tanulnom, és még mindig javítani kell a tempón. Szóval számomra nagyon jó, hogy figyelhetem, hol gyors Max, és hogyan éri el azokat a jó köridőket. Versenyzőként nagyon jó, ha ezeket láthatod, és ezek alapján javulhatsz.”

Albon azt is elmondta, Verstappen egyáltalán nem akarja az egész csapatot vezetni és nem is politizál, egyszerűen csak végzi a dolgát, de nyilván meg vannak a saját titkai is, amiket nem köt más orrára.

„A titkokat ezen a szinten mindenki megtartja, ugyanakkor semmit sem rejteget. A legkisebb mértékig sem politikus alkat. Nagyon nyitottan beszél, ami a mérnöki eligazításokkor is jó, mert megvitathatjuk az észrevételeinket. Nyíltan beszélünk arról, mit várunk el az autótól, mire van szükségünk, és egy irányba haladunk. ”

Ajánlott cikkek