Búcsúzik Interlagos ?! – Forma 1

Szinte biztos, hogy a szurkolókkal együtt a Száguldó Cirkusz is búcsúzik Interlagostól. Ahogy az nemrég kiderül, 2021-ben Rióba költözik a Brazil Nagydíj, hiszen a sorozat vezetői komolyan gondolják az új projectet, akár már a következő idényben.

A pálya még mindig csak tervezés alatt áll, de a Formula 1 elnöke, Chase Carey most nyilvánosságra került levelében az áll, hogy a szerződés már meg van kötve, és az új helyszínnek már a 2021-es versenynaptárban szerepelnie kell. A Liberty Media vezetője a helyi kormányzónak, Claudio Castrónak címezte levelét, melyben a következők álltak: „Azért írok, hogy tájékoztassam, a Rio Motorsport LLC-vel véglegesítettük a megállapodásunkat a Rio-ban rendezett Formula–1-es versenyről. Ezek a megállapodások a Formula –1 részéről készen állnak a megvalósításra és a bejelentésre, amint minden szükséges engedélyt megadnak hozzá az illetékes hatóságok, az INEA/CECA Brazíliában, illetve Rio de Janeiróban.” 

Mivel még nem áll készen semmi, így az új helyszín még mindig nem teljesen egyértelmű, a levélből és az F1 törekvéseiből az viszont biztosnak látszik, hogy a sorozat búcsúzik Interlagostól, de könnyen előfordulhat, hogy nem csak Interlagostól, hanem a Brazil Nagydíjtól is.

Ajánlott cikkek