Adrenalin és benzingőz az Arénában: újra Budapesten a Superenduro Vb!

Egy év után újra hazai pályán találkozhatunk a Superenduro legjeivel. Február 1-jén a Papp László Sportarénában rendezik meg a 2020-as világbajnokságot. 

Tavaly még csak a lelátóról követtem az eseményeket, de a benzingőz illata és az egész esemény hangulata, az adrenalin azonnal rabul ejtett. Az idei programra 100 tonna földet és 1500 tonna sziklát mozgósítanak a szervezők és teltházra számítanak. Az esemény délután kezdődik, melynek keretein belül az edzésekbe is bepillanthat a nézőközönség. Mindkét kategóriában – junior és felnőtt- szurkolhatunk magyaroknak.

„A tavalyi verseny is remek visszhangot kapott mind hazai, mind nemzetközi oldalról, de akkor még újoncok voltunk, úgyhogy most az akkori tapasztalatok felhasználásával próbálunk még jobb pályát építeni, még látványosabb versenyt rendezni. A nevezés a verseny előtti pénteken zárul, így akkor lesz hivatalos rajtlistánk, de a világbajnoki mezőny számításaink szerint tizenhat tagú lesz, míg a junior mezőnyt harmincan alkotják majd. Az európa-kupában negyvenen mérik majd össze gyorsaságukat és technikai tudásukat, emellett megmérkőznek a hat és tizennégy év közötti gyerekek is ötven, hatvanöt és nyolcvan köbcentis motorokkal. A pálya nyomvonala a tavalyihoz hasonló lesz, akadályok terén azonban számíthatnak újdonságokra a versenyzők, a show-elemek pedig természetesen vadonatújak lesznek” – mondta Hadobás Ádám főszervező.

Idén a Truck Race Promotionnal kötött együttműködést a hazai szponzor a még nagyobb sikerek reményében.

„Tavaly még csak a lelátóról izgultuk végig a versenyt, és már akkor nagyon magával ragadott a rendezvény hangulata, ezt követően Hadobás Ádámmal néhány találkozó után jó kapcsolat alakult ki, és úgy éreztük, az autósportban szerzett tapasztalatinknak köszönhetően együtt még jobb rendezvényt adhatunk a magyar közönségnek”- nyilatkozta Őry Kornél, társrendező.

A pályatervek elkészítése és az építés is Ifj. Németh Kornél feladata lesz. Ez utóbbira mindössze 2 nap áll majd rendelkezésre. Az akadályok alkotóelemei a homok, a kő és a fa lesznek és a teljesítés során az ügyesség és a gyorsaság lesz a legfontosabb. Találkozhatunk majd a sebességéről híres Jonny Walkerrel, csakúgy mint az összetett bajnokával Billy Bolttal és a hat bajnoki címet birtokló Taddy Blazusiakkal is.

A hazaiakat pedig a magyar Endurocross bajnok Szőke Márk, Holló Bence Enduro bajnok és a tavalyi 5. helyezett Zsigovits Norbert képviseli. A román zászló alatt induló magyar származású Józsa Norbert pedig a junior kategóriában áll majd rajthoz.

Szőke Márk pedig a kivételesen nagyszámú hazai közönség miatt izgulhat:

„Alapvetően motocrosszos vagyok, de tavaly kipróbáltam magam egy superenduro versenyen, amelyen kedvet kaptam a szakághoz. A Sherco Magyarországtól kaptam egy motort, és a királyválasztó megnyerése után elkezdtem a felkészülést a világbajnoki futamra. Három hónapom volt rá, idősebb Németh Kornél és jó barátom, ifj. Kellner László, valamint Zsigovits Norbert segített. A célom, hogy teljesítsem a versenyt, s ha bejutok a döntőbe, már bármi megtörténhet. Aki ismer, tudja, hogy rajtam nem fog múlni, pláne, hogy budapesti srác vagyok, és tízezer hazai szurkoló biztat majd.”

Maga a verseny 18:00-kor rajtol és 21.30-kor ér majd véget. A tavalyi szervezéshez hasonlóan egy visszatérő elem lesz az árverezés, melynek során egy, a versenyzők által aláírt sisak és relikviák kerülnek majd kalapács alá. Ezek árából ismét a Bethesda Gyermekkórházat támogatják- a tavalyi évben majdnem egymillió forint gyűlt össze.
Az esemény házigazdái Szujó Zoltán és Hadnagy Józsi lesznek, úgyhogy a remek hangulat garantált!

Írta:

Marosi Izabella

Ajánlott cikkek