Superenduro – Riesa: Zsigovits újra a döntőben

Már-már hagyományossá vált, hogy az újév első szombatján Németországba látogat a szuperenduró világbajnokság.

Ebben az évben is így történt, ahol egyedüli magyarként Zsigovits Norbert is rajtrács mögé állt az Európa kupán. A pálya az előzetes várakozásokkal ellentétben igazán technikás lett, rengeteg kihívással, ami igazán látványos showt ígért a nézőközönség számára.

Az Európa-kupa szabadedzésével kezdődött a program. Zsigó gyorsan megtalálta az akadályok ritmusát, és könnyedén motorozott.

„A pályabejárás során nagyon nehéznek ítéltem meg a pályát, viszont az edzésen motorral már egy élvezetes fárasztó nyomvonalnak gondolom”- árulta el Norbi a tapasztalatait a pályáról.

A kvalifikációs edzés következett, ahonnan a 45 versenyzőből csupán a 8 legjobb köridőt produkáló pilóta jut egyenes ágon be az esti döntőkre. A magyar versenyzőnek nem lett tökéletes gyors köre, a 9. időt futotta, így Krakkó után Riesában is az utolsó esély futamból kellett kiharcolnia a döntőt Zsigónak, ahol rajt-cél győzelmet aratott.

„A Last Chance jól sikerült, elhoztam a startot és stabil köröket tudtam menni. Jól éreztem magam a motoron. Kár hogy nincs Last Chance futamból bajnokság, ott biztosan bajnok lennék” – jegyezte meg viccesen Zsigó.

Az esti programra megtelt az aréna, így 6 ezer néző előtt motoroztak a világ legjobbjai. Norbi futamait gyors tempó és sok esés jellemezte.

Az első futamnak a második sorból rajtolva, a mezőny végéről indult neki a futamnak majd a célugrón egy hatalmasat esett, a futam hátralévő részében is hibázgatott, viszont mikor ment akkor jó tempót diktált, a mezőny 4. leggyorsabb körét futotta.

„Az első körben gondok voltak a motorral, nem pörgött ki rendesen ezért rövid lett az ugrásom és átfordultam. A futam többi részén próbáltam felzárkózni, csupán 0,4 másodpercre maradtam le a 8. helyezésről, csak 10. lettem”

A második futam jobban kezdődött Zsigó számára, 4. helyen startolt azonban az egyik akadályon elakadtak az előtte lévő pilóták, és mindebből Norbi jött ki a legrosszabbul, így fél kör lemaradásból indult a mezőny után, majd 12. -ként látta meg a kockás zászlót.

„Az eredmények alapján, nem sikerült túl jól a hétvége, viszont én érzem, hogy sokat fejlődtem az előző verseny óta, ezt megerősíti az is, hogy a második futamban a második legjobb köridőt mentem. Budapesten csak a két forduló pozitívumait kell összetennem és nem lesz gond az eredménnyel” –összegzett Norbi a verseny után.

Zsigovits Norbert két forduló után a 9. helyen áll a kupasorozatban. Február elsején Budapesten kerül megrendezésre a záró forduló, ahol Zsigovits Norberten kívül Szőke Márk is a rajtrács mögé áll.

Forrás:

Zsigovits Norbert

Ajánlott cikkek