Hivatalos: Max Verstappen marad a Red Bullnál

Max Verstappen 2023-ig marad a Red Bull Racing pilótája, a célj pedig nem más, mint a hőn áhított világbajnoki cím megnyerése.

A Red Bull ezzel saját magát, és rengeteg rajongót is megnyugtatott, hiszen a csapatot 2016 óta erősítő Max Verstappen körül igencsak izzott a levegő a csapatváltása kapcsán. Nos, úgy tűnik viszont meggyőzték a holland pilótát, aki jelenlegi szerződését három évvel, azaz 2023-ig hosszabbította meg.

„Elképesztően boldog vagyok, hogy új kontraktust írtunk alá a csapattal. A Red Bull bízott bennem, és megadta számomra a lehetőséget, hogy bemutatkozhassak a Forma-1-ben, amiért örökké hálás leszek” – mondta Verstappen.

A rendkívüli tehetséggel megáldott versenyző 16 évesen került be az istálló junior programjába, ezt követően 18 évesen már a nagycsapatnál szerepelt. 

„Fontosnak tartom és értékelem is a Red Bull és a Honda közös erőfeszítéseit, mindent megtesznek a siker érdekében. Szeretnék győzni a Red Bull-lal, így a célunk sem lehet természetesen más, mint hogy együtt harcoljunk a világbajnoki címért” – zárta mondandóját a 22 éves versenyző.

Ezt követően Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is kifejezte szavakban az örömét.

„Ez egy fantasztikus hír mindenki számára, hogy kibővítettük 2023-ig Max szerződését. Közelednek a 2021-es szabályváltozások, és rendkívül fontos, hogy megmaradjon a csapaton belül a folytonosság a kulcs szerepekben.”

A 2021-es pilóta keringőnek még messze a vége, hiszen Verstappenen kívül Charles Leclerc-nek, Sergio Pereznek, Esteban Oconnak és George Russellnek van biztos ülése az új éra első évére.

Írta: Nagy Gyula

Forrás:

Red Bull Racing

Ajánlott cikkek