A Top 50 autóversenyző gáláján is tarolt a Gender Racing Team

Csütörtök este az impozáns budapesti Bálnában rendezték meg a Formula gálát, ahol többek között az is kiderült, ki lett Magyarország ötven legjobb autóversenyzője. Az eseményen a Gender Racing Team is jelen volt, és alaposan kivette a részét a nyereményesőből.

A csapat mindhárom pilótája bekerült a legjobbak közé, ám Hefler Róbert és Szomszéd Lajos Balázs különdíjban is részesült. A több műsorblokkban zajló rendezvényen először Szabó Nikolasz, majd kisvártatva Szomszéd Lajos Balázs nevével találkozhattunk:

Nikolasz kategóriaváltás után formaautósként indult neki 2019-nek, és remek évet zárva begyűjtötte az összetett Renault kupagyőzelmet. A szlovákiai magyar fiú az újságírók szavazatai alapján a Top 50 autóversenyző közé is bekerült, egészen pontosan a 49 helyen végzett.

Szomszéd Lali is erős szezont zárt, a szakemberek szerint jelenleg ő a 47. legjobb hazai autóversenyző. A tininek még rengeteg ideje van ezt a helyezést jóval feljebb tornászni, de a benne rejlő potenciált már most jól mutatja, hogy egy különdíjat is átvehetett: az MNASZ díjátadóján besöpört Év újonca kitüntetés után most az Év Formaautós újoncának is megválasztották.

Hefler Róbert sem távozott üres kézzel, sőt a szenzációs versenyév méltó lezárásaként a pilóták 50-es rangsorában az előkelő 13. helyezést ítélték oda az idén szinte mindent (FIA CEZ Renault + Magyar Abszolút Bajnokság) megnyerő sportolónak. Az már csak hab volt a tortán, hogy a szezon végén a Reanultról F-3-as Dallarára váltó Hefler Robi az Év formaautós versenyzője díjat is hazavihette.

Míg a színpadon a pilóták egymásnak adták a kilincset, addig a vacsoraasztal mögött is helyet foglalt valaki, akinek munkája és töretlen lelkesedése nélkül nem tartana ott a Gender Racing Team, ahol. Ő Gender Tamás csapatvezető, aki fiaival nem csupán élete legjobb szezonját zárta, de új csapatot épített, és egy teljesen új formaautós versenyzői réteget is kinevelt. Utóbbira hatalmas, talán mindennél nagyobb szüksége van a magyar autósportnak, kiváltképp a gyorsasági szakágnak. A besöpört eredmények, a bajnoki címek és egyéni elismerések mind Gender Tamás és a csapat tagjainak díjai is.

Az este és a szezon legutolsó momentumaként végül elkészültek az ilyenkor bevett csapatfotók, melyekről természetesen a díszvendég Formula-1 Safety Car sofőr, Bernd Maylender sem hiányozhatott. Ezzel hivatalosan is lezárult a Gender Racing Team 2019-es esztendeje, a csapatnak pedig valószínűleg csak egyetlen gondolat forog a fejében: soha rosszabb bajnoki esztendőt.

 

Fotó: Nyolczas Csaba

Ajánlott cikkek