Safety Car Driver Budapesten – Bernd Maylander volt a díszvendég a Formula Magazin gáláján

Csütörtök este az impozáns budapesti Bálnában rendezték meg a Formula gálát, ahol többek között az is kiderült, idén ki lett Magyarország legjobb autóversenyzője. Az eseménynek a díszvendég személyében Formula-1 vonatkozása is volt, hiszen erre az estére hazánkba látogatott Bernd Maylender Safety Car pilóta.

Bernd nem csupán tiszteletét tette, de tevékeny részese volt a gálának. Díjakat adott át, mesélt a munkájáról, az életéről, és ő maga is átvehetett egy elismerést:

„Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy én vezethetem a Safety Cart. Viccesen szólva több kört töltöttem már az élen, mint bármelyik világbajnok, de igazán akkor örülök, ha egy adott versenyhétvégét a boxutcából nézhetek végig, ez ugyanis azt jelenti, hogy a srácok biztonságban és épségben célba értek. Fontos, hogy olyan ember végezze ezt a munkát, aki egykoron maga is versenyző volt, és tisztában legyen azzal is, hogyan működik a versenyirányítás. Ha visszatekintek az eddigi pályámra, egyaránt voltak benne vicces, de ijesztő és nehéz pillanatok is. Többek között ilyen volt, amikor a fülemre szóltak, hogy ember van a pályán, de az a Kanadai Nagydíj is emlékezetes marad, ahol több mint a versenytáv felén keresztül a pályán voltam.” – mesélte kedélyesen az egybegyűlt vendégeknek Maylender.

Ha Forma-1 és Safety Car, akkor visszatérő kérdés maga a versenyzés, a Magyar Nagydíj, sőt Magyarország is:

„Egy bemutatón már vezettem Forma-1-es autót, hatalmas élmény volt. Talán kevesen tudjátok, de nem csupán a Magyar Nagydíj miatt kötődöm az országotokhoz: a két gyermekem révén is, akik magyar nevet viselnek. Hogy miért? A feleségemmel sokat válogattunk a német nevek közül az ikreink számára, ám egyik sem tetszett igazán. Így esett a választásunk a Bélára és Sámuelre, róluk is gyakran ti juttok az eszembe.” – viccelődött a frissen létrehozott motorsport szív díjjal kitüntetett versenyző.

Ajánlott cikkek