Michelisz Norbi kimaxolta az első napot Malajziában

Michelisz Norbi parádés teljesítménnyel mindkét időmérőt megnyerte a Túraautó-Világkupa záró hétvégéjén, Malajziában.

A WTCR éllovasaként érkezett a 2019-es szezon utolsó hétvégéjére Michelisz Norbert. Biztató volt, hogy a két szabadedzésen az 1. és a 2. helyezést szerezte meg, főleg annak fényében, hogy nem volt tökéletes az autó, az új gumikon Norbi szenvedett a pályán. Szerencsére a riválisok helyzete sem volt ideális, közülük senki sem tudott bekerülni a top 10-be, de azt nem lehetett tudni, hogy mennyit tartalékoltak.

Michelisz az első időmérő edzést egy meggyőzően gyors,  2:14,100-as körrel kezdte – csapattársa, Gabriele Tarquini adta neki a szélárnyékot. Második nekifutásra ugyanezt a taktikát alkalmazták, és Norbi több mint három tizedet tovább javított. A Link&Co bajnokesélyesei, Yvan Muller és Thed Björk a szabadedzésekhez hasonlóan szintén a mezőny hátsó részében szenvedtek, Guerrieri viszont ott volt az első tízben.

A mért edzés utolsó tíz percében már nem is gurult pályára az 5-ös számú Hyundai, mivel senki nem tudta megközelíteni.  A magyar versenyző így megnyerte az első időmérőt, amivel öt ponttal tovább növelte előnyét, hiszen a riválisok közül senki sem végzett az első ötben.

Michelisz-Norbert

Ezek után következhetett a második kvalifikáció, ahol az első gyorskörével újfent rendesen odapirított a mezőnynek a magyar fiú, és 2:13,868-al az élre állt. Később márkatársa, Nicky Catsburg megelőzte őt, ennek azonban nem volt jelentősége, mert megvolt a magabiztos továbbjutás Norbi számára. Ugyanez viszont nem sikerült a Link&Co két bajnokesélyesének, Yvan Mullernek és Thed Björknek, amivel ők rendkívül nehéz helyzetbe kerültek.

A Q2-ben ismét igénybe vette a Gabriele Tarquini által húzott szélárnyékot, ezzel (2:13,054) megfutotta a hétvége addigi leggyorsabb körét, és elsőként jutott a Q3-ba – a bajnoki rivális Esteban Guerrieri az ötödik helyen követte őt a Hondával.

A Q3-ban elsőként Norbi gurult pályára, és egy 2:13,141-es időt autózott, őt a  másik két Hyundaios, Tarquini és Catsburg követte, akik belehibáztak a gyors körükbe. A Seatos Mikel Azcona sem tudta megfogni Norbit, utolsóként Guerrieri próbálkozott, de a pole-t ő sem tudta elhalászni az ötös rajtszámú versenyző elől. Újabb időmérős győzelmével Michelisz Norbert tovább növelte előnyét, így a sorsdöntő futamok előtt már 15 ponttal vezeti a bajnokságot.

Szombaton pihenőnap vár a WTCR mezőnyére, majd vasárnap három, nagyon kemény futam elé néz Norbi.

 

Fotók: fiawtcr.com

Ajánlott cikkek