VERSENYAUTÓBÓL ÓRA, TÁSKA, NAPSZEMÜVEG? Ez az AKOBEZ

Még tavaly decemberben unottan görgettem otthon az Instagram hírfolyamom, mikor egy hirdetés szinte kirobbantotta a szememet a fejemből: „Motorsport inspirálta Lifestyle termékek, KARBONBÓL” – szólított meg a post szövege. Rögtön belém hasított az elemi kíváncsiság, ez vajon mi lehet!?

Elöljáróban annyit, hogy egy olyan nagybetűs ÖTLET, amit jómagam még sehol és senkitől sem láttam (pedig autósport újságíró karrierem során már találkoztam meglepő dolgokkal). Az ötletgazdák – Bezzeg András és Végh Ákos – extrém ideájukkal egy olyan piacot nyitottak, ahol a motorsportőrültek legvadabb álmai elevenednek meg. Mert ugyan mi lehetne menőbb annál, mint amikor valaki a csuklóján, a nyakában, vagy akár az arcán viseli a benzingőzös világ egy-egy darabját!?

Egy olyan díjnyertes magyar alkotásról (igen, nyugodtan nevezhetjük alkotásnak ezeket a manufakturális jellegű, kézzel készült termékeket) beszélünk, amelyet egyetemi campusokkal együttműködve, vállvetve dolgoztak ki a minél magasabb anyagminőségért. A két fiatalember tevékenysége a járműfejlesztésből kristályosodott ki: utcai motorjaik felturbósítására az ultra könnyítést választották, mint legfőbb irány, méghozzá a rendkívül összetett karbon-kompozit anyagokat segítségül hívva.

A hosszú időn át tartó kísérletezés során Végh ÁKOs és BEZzeg András (innen ered cégük neve, az AKOBEZ) mélyen beleásták magukat a karbonnal történő munkavégzés rejtelmeibe, közben meglátva a karbon anyag szépségét, így fogant meg a lifestyle termékek gondolata. A járműalkatrészek gyártástechnológiáit kezdték el alkalmazni a ruházati kiegészítők esetében is, amelyre az ismerősök és ismeretlenek egyaránt felkapták a fejüket…

Mire a srácok észbe kaptak, már több megkeresés, megrendelés is érkezett, és letisztulni látszott az irány, merre is indulhat el az AKOBEZ. Az eltelt időben a két fanatikus rajongó mind szakmailag, úgy technológiailag is olyan szintre jutott, hogy lényegében bármit képesek megvalósítani és legyártani karbon felhasználásával. Következő lépésként napszemüvegek gyártásába fogtak, ami mellett már a szakma sem tudott szó nélkül elmenni.

A Magyar Optikus Ipartestület által rendezett 2018-as Látszerész Szakmai Napon az AKOBEZ Floss névre keresztelt napszemüvege a legjobb technikai újdonság kategóriájában díjnyertes lett!

Hőseink az azóta eltelt időben sem adták alább, és az immáron több modellt is felvonultató napszemüvegkínálatuk mellett prémium karóra gyártásával is foglalkoznak, amit egyszerűen „Az AKOBEZ karórának” emlegetnek. A kiegészítők palettája is folyamatosan bővül, így az igazi benzinvérűek már számos karkötő, nyaklánc, táska, sapka és póló közül válogathatnak az AKOBEZ webshopban. Ám mindez még csak a kezdet, hiszen András és Ákos az exkluzív lifestyle termékek kivitelezése/forgalmazása mellett a forradalmi járműfejlesztés víziójáról sem mondtak le. Sőt! De erről majd később…

Következő lépésként a fiúk egy sportmotor „AKOBEZ-es” módosításába fogtak, amely amikor elkészül (hamarosan), bizonyosan hatalmasat fog szólni.  Mellette gőzerővel robognak tovább a motorsport lifestyle vonalon, ahol már komoly együttműködő partnerekre is leltek: elég csak Berta Benjámin tehetséges F3-as pilóta (és csapata, a Solution Racing Team), e sorok írója, Tóth Krisztián Márk motorsport szakújságíró, vagy éppen Volentér Balázs remek hosszútávú autóversenyző nevét megemlíteni. A két fiatal tehát közvetlen szakmai támogatással igyekszik megismertetni az AKOBEZ brandet minden autó/motorsport fanatikussal, itthon és szerte Európában!

Nos, kezemben tartva a designos, letisztult, és elképesztő minőségű termékeiket, úgy gondolom, ez nem is lesz annyira nehéz feladat!

Ajánlott cikkek