Tóth Krisztián Márk – „Célom, hogy vonzóbbá tegyük a hazai motoros/quados terepralit”

Megújult a tereprali szakág, ennek keretében a RaceVloggers.hu hasábjain mutatjuk be nektek a hazai motoros/quados mezőny összes résztvevőjét, valamint a szervizpark legismertebb arcait. Beszéljenek helyettünk a srácok, ezúttal a szakág leendő sajtóreferense, Tóth Krisztián Márk!

„Sziasztok, Tóth Krisztián Márk szabadúszó sportújságíró vagyok. Az autó/motorsport és a tereprali egy véletlen folytán vált az életem részévé. A versengés által fűtött rajongásom 2013-ban, egy Origós nyereményjátékon nyert Hungaroringes látogatás alkalmával kezdődött. A World Series by Renault Magyar Nagydíjára kaptam meghívást, ahol a Formula-1-es sztárok közelsége, az elképesztő technikák varázsa, na meg a benzingőz illata rögtön rabul ejtett. Itt fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az autó/motorsport újságírás felé fogok szakosodni, és ezen a vonalon képzelem el a további jövőm és pályafutásom.

Az azóta eltelt időben rengeteg dolgot láttam, éltem meg, többek között sikerült bekerülnöm a Formula-1 zárt világába, és rengeteg kapcsolatra tettem szert. A tereprali először 2016 december 31-én „csengetett be” hozzám, amikor is Horváth Lajos barátom keresett meg, hogy segítsem ki, és vigyem tovább a Dakar Rallys indulásának kommunikációját. Természetesen örömmel vállaltam a feladatot, melynek során a nagy távolság, az eltérő időzóna és a kommunikációs nehézségek ellenére is gördülékenyen tudtunk együtt dolgozni Lallerrel. Nem is volt kérdéses, hogy folytatása következik! A következő esztendőben egy újabb Dakaros felvezetést csináltuk végig, és bár a versenyen nem sikerült célba érni, de Lajos elszántsága, EB sikere, és talán kicsit az én munkám eredményeképpen is az NVSZ őt választotta meg az év motorsportolójának.

A Laller Racing Dakar Team megalakulását már egészen közelről figyelhettem, és azóta is nap mint nap büszkévé tesz, hogy Magyarország legnagyobb és legtöbb motor/quad versenyzőjével rendelkező istállójának sajtósa vagyok. A csapat szemlélete, sikerei, megjelenései, és természetesen Lajos ajánlása okán következő lépésként 2019-2020-as szezonban az akkor még Garamvölgyi Zoltán által vezetett tereprali szakág sajtófőnöke lettem. Mellette a gyorsasági autósportos vonalat sem hanyagoltam el, és számos neves sportolónak és csapatnak irányíthattam (és irányítom) a sajtóügyeit, kommunikációját. Noha az elmúlt esztendőt financiális okokból a szakági partvonal mellett töltöttem, távlati célként megfogalmazódott bennem a hazai TR kommunikációjának felfejlesztése, a versenyzők sajtó/marketing szemléletének átformálása, az ilyen irányú tevékenységük segítése, támogatása.

2022-ben az egyik legfőbb motivációm, hogy mindezt már a szakág sajtófőnökeként valósíthassam meg! Célom, hogy a Laller Racing Dakar Teamnél már működő skilleket a MAMS TR-vonalán alkalmazva az érdeklődő versenyzők, úgy a leendő befektetők számára is még vonzóbbá tegyük a hazai motoros/quados terepralit.

Ajánlott cikkek