Új pálya a közelben – ki is próbáltuk!

Tavaly ősszel nyitották meg Szlovákia legújabb és egyben legmodernebb gokart központját, ami közvetlenül a SlovakiaRing mellett található. A pálya közel 1200m hosszú és 14 kanyar található rajta. Múlt hétvégén jött is az alkalom, hogy kipróbálhassam, ami egyben azt is jelentette, hogy több mint egy év után ismét versenygokarttal gurulhattam pályára. 

Nagyon örültem a lehetőségnek, mert a mai napig imádom a versenygokartot. A pálya építésekor többször is jártam ott, és voltak eléggé fura dolgok számomra, de szerencsére a kész állapotban lévő pályán ebből semmit sem észleltem. Az egyetlen negatívum, hogy én inkább a gyors, hullámvasútszerű pályákat kedvelem, de persze ez szubjektív vélemény. Annak ellenére, hogy a pálya nem volt teljesen felgumizva, tapadást bőven lehetett találni, és az is egyértelmű lett számunkra, hogy egy gumigyilkos pályáról lehet majd szó. A rázókövek sokkal ijesztőbbek látszatra, mint amilyenek valójában, bátran rá lehet rakni az autót, bár könnyen ki is billenti azt az egyensúlyából, amire rá mehet a teljesen kigyorsításunk így rengeteget bukhatunk is. Nem mondanám unalmas pályának, egy technikás pályáról van szó, amit könnyű elrontani. Rögtön az első kanyar nagyon csalóka, hiszen ránézésre sokkal nagyobb tempót is át lehetne vinni rajta, de ha túlságosan erőltetjük, könnyen túlkormányzott lehet az autó. Fontos, hogy a lehető legnagyobb tempót tartsuk meg a kanyarokban és a kigyorsításokra kell játszani. Előzési pontokból sincs hiány, több helyen is be lehet ereszteni az autót. Meg kell majd találnia a közel tökéletes kört, annak aki Poleba akar majd kerülni az időmérőn. Biztos vagyok benne, hogy többször ki fogok még látogatni a pályára, és amint lesz lehetőségem ismét autóba fogok ülni, akár versenyen is.

Az is biztos, hogy egy kitűnő lehetőség lesz a közelben lévő csapatok számára, hogy egy modern központba járhassanak edzeni, akár Magyarországról is.

A pályán van lehetőség bérgokartok kipróbálására is erről a pálya oldalán lehet több infót találni, bár a tapasztalataim alapján eléggé unalmas lehet egy kb. 13 lóerős géppel körözgetni itt, persze egy hétvégi szórakozásnak tökéletesen megfelel, főleg annak, aki nem a versenyzés megszállottja csak ki szeretné engedni a gőzt. 

 

Ajánlott cikkek