Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit!

Ami régóta pletyka volt, az ma hivatalossá vált: a 2020-as szezon végeztével elválnak Sebastian Vettel és a Scuderia Ferrari útjai. Mindezt az olasz istálló jelentette be egy ma reggeli közleményben.

„Ezt a döntést közösen hoztuk meg, mi és Sebastian, mivel mindkét fél úgy érzi, ez a leghelyesebb”- nyilatkozta Mattia Binotto.

Alapjaiban véve még igaz is lehet az állítás. Ugyanis a pletykák szerint a Ferrari tett ajánlatot Vettelnek. Az más kérdés hogy a német ezt nem fogadta el. A jelentősen csökkentett fizetés lehet az oka? Ezt a tényt maga Sebastian Vettel cáfolta meg, ugyanis a pénz nem játszott szerepet a döntésében. A Scuderia 1 évre szóló kontraktus ajánlott, a pletykák szerint ez máris lehet egy ok a visszautasításra.

„A Ferrarival való kapcsolatom 2020 végén véget ér. Ahhoz, hogy ebben a sportágban a legjobb eredményt érd el, létfontosságú, hogy minden fél tökéletes harmóniában dolgozzon együtt. A csapat és én érzékeltük, hogy már nem áll fenn a kölcsönös szándék a közös folytatásra a mostani szezont követően.”- mondta a német

Már a fent említett tények is elegek lehetnek a szakításhoz, de valószínűleg Charles Leclercnek is köze van a kenyértöréshez. 2019-ben a pályán számos incidens is született a német és a monacói között, ami a Ferrarinak igen nagy fejtörést okozott. Vettel négyszeres világbajnokként érkezett a legendás olasz csapathoz, míg társa egy olyan tehetség, aki a fiatal generáció egyik legjobbja. Így hát az sem meglepő, hogy két dudás nem fért el egy csárdában…

Viszont a történet érdekesebb része még csak most jön. Vettel 2020 végén távozik a Ferraritól, így adja magát a kérdés: hogyan tovább? Szóba került a Mclaren és a Renault, mint lehetséges célpont. De arról is lehet hallani, hogy esetleg szögre akasztja sisakját és visszavonul, ehhez adhat támpontot a híresen családcentrikus hozzáállása.

A másik kérdés, hogy kit ültet Leclerc mellé a Ferrari. Első számú pilótaként terveznek a monacóival? Vagy igazolnak egy nagyágyút? A csapaton belüli egyensúly érdekében nem ajánlott egy sztár pilóta leszerződtetése, ezért a Hamilton Ferrarihoz igazolásáról szóló forgatókönyv nem tűnik valószínűnek. Daniel Ricciardo, esetleg Carlos Sainz lehet a megfelelő ember, amennyiben elfogadnák a második számú pilóta státuszát. De szó esett még Antonio Giovinazziról is, lévén hogy korábban a Ferrari Driver Academy tagja volt, és a mai napig a Ferrari támogatását élvezi. A legvadabb pletykák között pedig Fernando Alonso neve is szerepel.

Több név van a kalapban, kérdés hogy kit húz a Ferrari…

 

Forrás: Ferrari

Ajánlott cikkek