Újabb kirakós darabok kerültek a helyükre: bejelentette új pilótáját a Ferrari és a Mclaren!

Pletykákat eddig is lehetett hallani szép számmal. Viszont a Vettel-Ferrari szakítás keddi bejelentése óta rég nem látott áradat zúdult ránk, ami a találgatásokat illeti. A legvadabb ötletelésekben még Fernando Alonso Ferrarihoz való igazolása is szerepelt, és bár a spanyol világbajnok F1-es visszatérése még mindig nincs kizárva, de az biztos, hogy azt nem a korábbi olasz munkaadójával fogja megtenni.

Ma délelőtt nagyjából 11 óra körül jött az első hivatalos bejelentés hogy a Mclaren leigazolta Lando Norris új csapattársát: Daniel Ricciardót. A történetben most másodlagos, hogy a szerződés 2 évre, 2021-re és 2022-re szól. Az ausztrál közönség kedvenc leigazolása a wokingi alakulatnak mindenképpen nagy fegyvertény. Amellett, hogy így összejött a Forma 1 ”poén gyáros” párosa, ami marketing szempontból sem utolsó, Norris egy jó, tapasztalt csapattársat kapott maga mellé, aki a királykategóriában már sok mindent megélt. Ezután adja magát a kérdés: mi lesz Sainz jövőjével?

A Mclaren bejelentésére percekkel később rákontrázott a Ferrari: Carlos Sainz érkezik Sebastian Vettel helyére! Érdekes részlet, hogy itt is 2 éves szerződést írtak alá a felek. Maranellóban jó döntést hoztak? Idővel kiderül. Az biztos, hogy Sainz még mindig fiatal, a tehetségét már számtalanszor megmutatta a pályán. Csak a két ifjú pilóta sikerért való harca nehogy újabb belviszályt keltsen a Ferrarinál…

Mondhatnánk azt, hogy a lényegi kérdések ezzel már eldőltek, de ez az állítás nem lenne helyén való. Ne felejtsük el, hogy a Renaultnál még mindig van egy szabad hely, illetve a Mercedes jövő évi pilóta párosa sincs még bejelentve. Hamilton, vagy Bottas megy el? Esetleg mindketten? Netán maradnak a helyükön? A finn helyzete olyan szempontból érdekes, hogy őt már eleve második számú versenyzőként szerződtette a Mercedes, így sorsa az ő kezükben van. Hamilton jövője pedig Toto Wolff terveitől is nagyban függ, lévén hogy milyen szoros kapcsolatot ápolnak ők ketten. Az osztrák szakember idén tavasszal azzal került címlapra, hogy Aston Martin részvényeket vásárolt, sokan pedig már ekkor azt kezdték el rebesgetni, hogy Lawrence Stroll 2021-ben a patinás brit márka által gyári csapattá avanzsáló egyesületénél kaphat igen jelentős szerepet. Ennél is komolyabb pletykák azok, melyek szerint a Mercedes jelenlegi csapatfőnöke a Forma 1 tulajdonosaként ismert Liberty Media élére is kerülhet, amennyiben a jelenlegi vezér, Chase Carey tényleg leköszön posztjáról. De sokan a jelenlegi FIA elnök, Jean Todt utódját látják benne.

Az egyenletben eddig nagy kérdőjel Sebastian Vettel. Visszavonul? Leigazolja a Renault? Esetleg a Mercedes lecsap rá? Ezek egyenlőre még csak találgatások, ahogy azok is, melyek Alonso visszatéréséről szólnak. Egy biztos, a bejelentéseket tekintve valószínűleg most egy kis szélcsend következik.

Ajánlott cikkek