Szlalom díjkiosztó 2020/2021 három kupa a Sződy fivéreknek

A 2020-as év elején az autóversenyek rendezőinek is a már ismert nehézségekkel kellett szembenézniük. Sokan még tavasszal nem tudták, mikor indulhat el a szezonjuk, mikor kezdődhet el az első versennyel az évad. Néhol több hónap várakozás után. A szabad nyarat követően ősszel megint a korlátozások határozták meg a versenynaptárat és a versenyek menetét, biztonsági szempontból. 2021-ben már kiszámíthatóbb szezon következett, de a korlátozások bizonyos mértékig szintén jelen voltak… .

Az autós Magyar Szlalom Bajnokság mindkét versenyszezonban teljes bajnokságot zárt, így értékelhető eredménnyel végeztek versenyzőik. A díjkiosztókat ennek ellenére sem lehetett megfelelően megtartani ezekben az években. Nem lehetett mást tenni, mint várni.

Azonban a konkrét időpont megszületett. A még 2021 őszén tervezett 2022. januári időpont végül biztosnak bizonyult. Így 2022. január 22-én mindkét versenyszezon díjazottjai átvehették a régen várt és megérdemelt kupáikat.

Két év eredménye:

A 170 meghívottból körül-belül 150-en tudtak jelen lenni a rendezvényen.
A díjkiosztónak a lajosmizsei Ezüst Villa étterem adott otthont. Összességében (két versenyszezont illetően) több, mint 70 díjazott vehette át rég várt kupáit.

A Sződy fivérek, Sződy Szabolcs és Sződy Zsolt is érdekelt volt mindkét évben a dobogón:
„2020-ban mindketten dobogón végeztünk a széria 3-as kategóriában. Nehéz év volt, de utólag jobban látjuk, hogy a bizonytalanság ott volt a szezon felett. Eredményességünknek viszont örülünk, mert izgalmas versenyeink voltak. És minden jó, ha jó a vége… .” – kezdte a beszámolót Zsolt.

„Bizony, ebben a már kezdeteiben is nehéz évben, amikor a tervezett nyitófutam is két hónappal később kezdődött, még inkább felszabadultabb érzés, és megdolgoztunk érte. Ahogy a mezőnyben mindenki, úgy gondolom.”- folytatta Szabolcs.
„A pandémia nem tűnt el, kicsit inkább mindannyian megszoktuk, hogy most ilyen a helyzet. Ezért 2021-ben is a távolságtartással és a maszkviselettel indult az év. Aztán a korlátozások fokozatos feloldása után mi is szabadabban mozoghattunk már nyáron. Viszont a versenyeinkre koncentráltunk és ezt az örömöt nem vette el semmi, mármint a vezetését.” – kezdte a következő szezont Zsolt.
„Ebben a kiszámíthatóbb évben a versenyek és a versenynaptár is szinte változtatásmentesen zajlott. Ha eredményben most csak egyikünk, azaz Zsolti ért el év végi dobogós helyezést, mégis a jó versenyek, egy igencsak nehéz kategóriában zajlottak, és most végképp teljes szezont mondhatunk magunkénak.” – zárta a két szezon gondolatait Szabolcs.

Díjkiosztó:

Így a megfelelő környezetben, méltó körülmények között a Track Racing csapat mindkét versenyzője átvehette a 2020-as év széria 3-as kategória második és harmadik helyéért járó két serleget. Ez első év végi dobogós helyezésük az Opel Tigrával. Ráadásul kettős dobogó.
A másfél órás ceremóniát követően ismét másfél órában adták át a 2021-es év díjazottjainak járó kupákat. Sződy Zsolt a széria 3-as kategória, azaz a széria autók 1400-1600 köbcentiméter között harmadik helyéért kapott ismét egy serleget.

A Sződy fivérek 21 éves versenyzői pályafutásuk alatt így összesen 128 kupát gyűjtöttek.

„Természetesen folytatjuk. Jövőre, azaz már idén elkezdjük 22. versenyszezonunkat és ugyanúgy, mint az előző évben a széria 3-as kategóriában, szintén az Opel Tigrával, és továbbra is piros színekben indulunk. Már a felkészítés van folyamatban, április elejére mindennel elkészülünk és jöhet a rajt.” – vázolták a jelenlegi és idei helyzetet a Sződy fivérek.

A Sződy fivérek fórumunkon keresztül is köszönetet mondanak minden támogatójuknak, segítőiknek, akiknek segítségével érték el 2020-ban és 2021-ben az év végi dobogós helyezéseket.
Mi sem maradhatunk ki a sorból. A RaceVloggers.hu mindkét évben háttere volt a srácoknak és 2022-ben is beszámolunk versenyeikről.

Képek: Track Racing

Ajánlott cikkek