Gerencsér Tamás: „Motiváltan és bizakodva várom a szezont”

Megújult a tereprali szakág, ennek keretében a RaceVloggers.hu hasábjain mutatjuk be nektek a hazai motoros mezőny összes résztvevőjét. Beszéljenek helyettünk a versenyzők, ezúttal Gerencsér Tamás motoros!

„Sziasztok! Gerencsér Tominak hívnak, 31 esztendős tereprali pilóta vagyok. A sportággal 2020-ban, egy tereprali iskola alkalmával ismerkedtem meg, ahová Soós Peti barátom rángatott el. Az első pápoci eseményen még egy KTM EXC 250 TPI nyergében húztam a gázt, de hamar bebizonyosodott, hogy nem ez a motor lesz a legalkalmasabb erre a szakágra. Hazaérve belemerültem a használt motor hirdetésekbe, és gyorsan rá is akadtam egy Honda XR 400-ra. A sikeres vételt követően két hónap tákolás után elkészült a terepmotorom, amit azóta is folyamatosan fejlesztgetek. 2020 még ugyan versenyek nélkül telt el, de nem haszontalanul, hiszen sok jó embert és sporttársat sikerült megismernem a rendszeres tesztek alkalmával.

2021-ben már egy teljes versenyszezonnak néztem elébe, ahol a GSG Rally Team színeiben álltam rajthoz. A kupasorozatot végül az M1 kategóriában a 3. helyen zártam, emellett pár futamon sikerült az abszolút dobogó 3. fokát is elcsípnem a jó öreg Hondámmal. 2022-őt motiváltan és bizakodva várom, célom, hogy a hazai sorozat mellett nemzetközi vizekre, a Hellas Rallyra is eljussak!

Forrás: Tóth Krisztián Márk

Ajánlott cikkek