Gazdag Ákos: „Bízom benne, hogy megelevenedik a hazai tereprali”

Megújult a tereprali szakág, ennek keretében a RaceVloggers.hu hasábjain mutatjuk be nektek a hazai motoros mezőny összes résztvevőjét, valamint a szervizpark legismertebb arcait. Beszéljenek helyettünk a srácok, ezúttal Gazdag Ákos, a Laller Racing Dakar Team főszerelője!

„Sziasztok! Gazdag Ákos vagyok, a kedvenc szerelőtök, a szervizpark bohóca. Nem vagyok a szavak embere, ezért hagyjuk is a kezdeteket, vágjunk egyből a közepébe! A tereprali szerelést az igazi nagy öregektől, legendáktól tanultam meg, ők fertőztek meg ezzel az egésszel. Csak egy pár név: Szaller Zoltán, Keresztesi Péter, Csitári Tibor, Farkas Nándor, Májer Krisztián, Fábian András… Reggelig sorolhatnám, hogy kik voltak rám ösztönző hatással.

A pályám során jó pár csapatnál megfordultam, 2009-2010 között a Honvéd Dream Team Nissan Navarrájának főszerelője voltam. 2011-2015 között a HQ Racingben töltöttem el szép négy esztendőt, ahol quadot és klement mosquitót szereltem. 2016 csapat nélkül indult, de aztán nemsokára megcsörrent a telefonom, és Horváth Lajos „Laller” kérdezte a vonal túloldalán, hogy mi lenne, ha együtt folytatnánk? A válaszom határozott igen volt, és ezúton is köszönök neki mindent, a barátságát, az elmúlt éveket, a sok mókát és a küzdelmes versenyeket.

A teljesség igénye nélkül az elmúlt 13 évben szereltem Szlovákiában, Lengyelországban, Ausztriában, Albániában, Marokkóban, Görögországban, Romániában, Olaszországban, és nagyon várom a többit. A jövővel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy őszintén remélem – sőt, bízom benne – a hazai tereprali szellemisége visszakanyarodik oda, ahol én kezdtem: rengeteg autó, sok-sok motor és quad, na meg remek hangulatú versenyek!”

Forrás: Tóth Krisztián Márk

Ajánlott cikkek