SPORTTÖRTÉNELEM: Mick Schumacher édesapja nyomába lépett

Visszatér a Schumacher név a Formula-1-be. Ez már a Haas F1 Team bejelentése előtt borítékolható volt, de az amerikai istálló ma hivatalosan is pontot tett a találgatások végére.

Gene Haas csapata igazolta le Mick Schumachert, nem kis marketing fegyvert a szolgálatba állítva. A Schumacher név visszatérése a Formula-1-be elmondhatatlan érzelmi tölteteket mozgat meg, őszintén reméljük, hogy a trónkövetelő a teljesítményével is alátámasztja majd a várakozásokat. A kis Schumi szerződése 2021-től él, de abszolút nem lennénk meglepve, ha már idén (Abu Dhabiban, a következő versenyhétvégén) megejtené a bemutatkozását. Közben a Ferrari is jelezte, követni fogja Mick szereplését, és szeretné, hogy egy napon a vörösöknél folytassa a megkezdett útját:

„Elmondhatatlanul boldog vagyok azért, mert elkezdődik a Forma-1-es pályafutásom. Nem találom a szavakat, amelyek kifejezik, mit érzek most… Szeretném megköszönni a segítséget azoknak, akik bíztak bennem: a Haas F1 Teamnek, a Scuderia Ferrari versenyzőakadémiájának, és természetesen a szüleimnek! Az ő szeretetük alapozta meg azt, hogy ma itt lehetek. Mindig hittem benne, hogy az álmom valóra válhat, de nélkülük sehol sem lennék. És természetesen köszönöm a nagyszerű szurkolóknak is, akik támogattak és hittek bennem! Izgatott és kíváncsi vagyok, hogy együtt mire leszünk képesek a Haas F1 Teammel. Mindent bele fogok adni, nagyon várom már azt, hogy elkezdjük a munkát.” – mondta el az F2-es bajnoki győzelem kapujában álló, immáron F1-es pilóta.

Schumacher csapattársa a tegnap bejelentett, jelenleg még szintén F2-es mezőnyben vitézkedő orosz milliárdos csemete Nikita Mazepin lesz. Noha ezek a döntések sokkal inkább marketing és üzleti jellegűek, mint szakmaiak, mindannyian tudjuk, hogy csupán csak vízből nem lehet húslevest főzni…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Scuderia Ferrari Fans

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek