A NAP HÍRE: George Russell Lewis Hamilton helyén!

Utolsókból lesznek az elsők: nagyon úgy fest, hogy az ismert közhely a Forma-1-ben is testet ölt, hiszen a kieső britet a sereghajtó Williams tehetsége pótolja. Óriási lehetőség ez mind Russellnek, mind az előttünk álló hétvégének.

Az elmúlt verseny óta a feje tetejére állt a Formula-1 világa, csak kapkodjuk a fejünket, egymás hegyén-hátán érkeznek a szenzációs hírek és bejelentések. Pontosan ilyen Hamilton partvonalra kerülése, és az őt helyettesítő személyének kiléte is. Nemrégiben Charles Leclerc nyilatkozta, hogy ha Russell megkapná Hamilton autóját, gond nélkül hozná vele ugyanazt, mint a hétszeres világbajnok honfitársa. Russell nagyon visszafogottan nyilatkozott élete eddigi legnagyobb lehetőségéről:

„Köszönöm szépen a Williams támogatását, és azt, hogy megadták nekem ezt a hihetetlen sanszot. Bár a hétvégén a Mercedessel fogok versenyezni, száz százalékig Williams versenyzőnek érzem magam. Ez egy remek esély nekem a további tanulásra, a fejlődésre, mind versenyzőként, úgy emberként is. Erősebben fogok visszatérni, harcolni fogunk azért, hogy a Williamset visszavezessük oda, ahol a méltó helye van neki. Pontokért akarok harcolni velük, és mindent megtenni ezért. Köszönöm szépen a lehetőséget, már nagyon várom a hétvégét!” – mondta el Russell.

Ez a beugrás sokmindent be fog árazni: megméri Hamilton egyeduralmát, megmutatja fiatal generációban rejlő potenciált, és vélhetően jó pár elvakult szurkoló realitásérzékét is helyrebillentheti. Lesznek, akik valószínűleg majd csak legyintenek a hír hallatán, de mi le merjük írni: győzelmet remélünk George Russelltől, de minimum Valtteri Bottas felülmúlását. Na meg azt, hogy egy kicsit összerázódjon a mezőny, és unalmas vonatozás helyett végre valódi parázs csatákat láthassunk!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Forrás: FansBrands


Ajánlott cikkek