Csendben a Williams is újoncot avat a hétvégén

Lewis Hamilton kiválása dominóeffektet indított el. A brit helyére brit érkezik, azaz George Russell ugrik be Hamilton helyett. Viszont így a Williams marad vezérpilóta nélkül, de ez egyben egy óriási lehetőség is valakinek. Naná, hogy egy britnek!

A szerencsés Jack Aitken lett, aki nem áll messze az istállótól, hiszen a Williams tartalékversenyzője. Aitkennek könnyebb dolga lesz, mint Pietro Fittipaldinak (a hétvége másik abszolút újoncának), hiszen neki már nem lesz ismeretlen a 2020-as technika, kollégájával ellentétben már volt lehetősége vezetni az idei modellt a Stájer Nagydíj szabadedzésén.

 

„A föld felett járok, rettentően boldog vagyok, hogy a Forma-1-ben debütálhatok a Williamssel, egyúttal nagyon örülök, hogy George Russell is megkapta a lehetőséget, amelyet megérdemelt. Otthon érzem magam a Williamsnél, éppen ezért hatalmas lehetőség ez nekem arra, hogy bizonyítsak! Elmondhatatlan érzések kavarognak bennem, ez komoly esély arra, hogy megmutassam, képes lehetek a pontszerzésre velük! Mindent elkövetek azért, hogy a hátralévő napokban a lehető legjobban felkészüljek, de úgy érzem, hogy már az első pillanattól fogva készen állok!” – nyilatkozta elképesztő motiváltsággal a jelenleg még a spanyol Campos Racingnél versenyző pilóta.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek