George Russell: „Nincs rajtam nyomás, élvezni akarom a helyzetet”

A Mercedes fiatal beugrója nem támaszt magával szemben elvárásokat, ellenben a közvélemény nagyobbik felével, amely kis túlzással karácsonyi ajándékként éli meg a brit szerepvállalását.

A sajtó sem volt kíméletes a versenyzővel, nem kerülték meg az esetleges futamgyőzelem kérdését sem. Csak úgy záporoztak a kérdések a hétvége esélyeiről, a Valtteri Bottas és a közte várható különbségről, és stb… Russell derekasan állta a rohamot a csütörtöki sajtótájékoztatón:

„Az a célom, hogy a lehető legtöbbet tegyem le az asztalra, ahogy mindig is teszem ezt. Tisztában vagyok azzal, hogy ez most mindennél bonyolultabb lesz, hiszen Valtteri az egész szezonban keményen hajtotta Lewist, én pedig csak most csöppentem bele ebbe az egészbe. Új minden, az autó, a közeg, de legalább jó pár embert ismerek.

A Williamsnél már két esztendeje dolgozom ugyanazokkal a srácokkal, már egymás gondolatát is ismerjük, ehhez képest most minden megváltozik. Éppen ezért nincsenek is elvárásaim magammal szemben, csak próbálom a legjobbamat nyújtani a pénteki szabadedzéseken. Rengeteg dolog változott, mióta legutóbb a Mercedessel teszteltem, a szimulátorukat is régen vezettem, így semmilyen nyomást, eredménykényszert nem rakok magamra. A csapat sem fogalmazott meg egyértelmű célokat, hiszen egy futam képe alapján nem lehet valakit józanul megítélni. Ha esetleg Abu Dhabiban is velük versenyezhetek, akkor már sokkal könnyebben megy majd minden.” – zárta motiváltan a nyilatkozatát George Russell.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek