Pérez reméli, hogy a „rózsaszín Mercedes” ugyanolyan gyors, mint az igazi

Sergio Pérez azt reméli, hogy a „rózsaszín Mercedes” vagyis a Racing Point autója olyan gyors lesz a szezon kezdetén mint az igazi.

A mexikóit felvillanyozta a szezon előtti teszteken, hogy a 2020-as aero csomagjuk gyakorlatilag megegyezik azzal, amit a Mercedes 2019-ben használt. 

A formatervezés hasonlóságai miatt az új RP20-at „rózsaszín Mercedesként” aposztrofálják. 

„Remélem, hogy úgy működik, mint az ő tavalyi kocsijuk, de azt hiszem, még mindig nagyon korai erről beszélni” – mondta Pérez, aki a csütörtöki napot a második helyen zárta.

„A legnagyobb pozitívum ebben a szezonban, hogy végre van egy olyan technikánk, ami nagyon-nagyon közel áll ahhoz, amivel megérkezünk az Ausztrál Nagydíj helyszínére. Ennek köszönhetően rengeteg olyan dologra tudunk összpontosítani, amelyekre a korábbi szezonokban nem tudtunk mert mindig késtünk az autóval. Néhány évig hasonlóan terveztük az autónkat, szóval ez most egy óriási kockázat, de azt hiszem, érdemes meglépni” – tette hozzá a mexikói.

A Racing Point technikai igazgatója Andy Green elmondta, hogy a csapat döntése, miszerint a Mercedes útjára lép „nagy kockázat”. Pérez azonban úgy véli, hogy a szerencsejáték megéri, látva a csapat jelenlegi felkészültségét.

Írta:

Tóth Norbert

Forrás:

Motorsport.com 

Kép:

M4 Sport

Ajánlott cikkek