Öröm és megtiszteltetés: Rally autók a Laller Carban

A Laller Car Service-t nem mindennapi megtiszteltetés érte: az MNASZ (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség) a Magyar Rally Bajnokság első és másodosztályának regionális gépkönyvezése helyszínéül választotta az ultramodern vizsgabázis – szervizközpontot.

Aki néhány nappal ezelőtt a Laller Car Service telephelyének közelében járt, az sokkal inkább érezhette magát mondjuk a Mecsek Rally szervizparkjában, mintsem Vácott. A telephelyre belépve ez az érzet még inkább felerősödött, hiszen amerre csak a szem ellátott, mindenhol trélereken érkező, vagy már a műhelyben álló, szemet gyönyörködtető technikák várakoztak. Horváth Lajos „Laller” szervizvezető egykoron maga is ralizott, így örömmel mesélt arról, mit is jelent a gépkönyvezés folyamata, és miért is nagy dolog az, hogy ezt a folyamatot a Laller Car Service-nál végzi az MNASZ:

„Minden egyes rally autónak, amely a Magyar Rally Bajnokság első/másodosztályában szerepel, rendelkeznie kell sportrendszámmal, így gépkönyvvel is. Ha ez rendben van, akkor az adott technika megfelel az MNASZ versenybizottsága által kiadott alapszabályzatnak, tehát versenyezhet. A gépkönyvezés folyamata arról szól, hogy a paragrafusokban lefektetett paramétereket ellenőrzik: tűzoltó készülék, speciális ülések, egyedi biztonsági öv, áramtalanító kapcsoló megléte, futóművek, bukócső vizsgálata, plusz összevetés a homologizációs szabályokkal.

Ha mindent rendben találtak, akkor a versenygépet képkönyvezik, amely alapján megkapja a sportrendszámot, ezzel pedig versenyengedélyt kap. Az utóbbi években sok probléma volt ezzel, így az összes eddigi gépkönyvet bevonták, és újakat adnak ki helyettük. Ehhez a szövetségnek szüksége volt egy minden igényt kielégítő helyre, amely XXI. századi technológiával felszerelt, mind a műhelyben, mind az irodákban modern és kulturált körülményeket tud biztosítani az ellenőri munkának, ezért megkerestek bennünket, a Laller Car Service-t, hogy biztosítsuk mindezt a számukra.

Hazánk rally bajnoksága nemcsak itthon, de a környező országokban is nagy népszerűségnek örvend, éppen ezért nagy megtiszteltetés és szakmai elismerés számunkra az MNASZ felkérése. Mivel jómagam is hosszú éveket töltöttem el a sportágban, és jelenleg is terepralizom, ezért üdítő látvány volt a sok-sok remek versenygép között tölteni a vasárnapi délutáni gépkönyvezést, amely zökkenőmentesen zajlott. Nagyon örülök neki és természetesen büszkévé tesz, hogy ezzel is segíthettük a versenyzők és résztvevők, valamint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség munkáját.” – mondta el Horváth Lajos, a Laller Car Service alapítója.

Ajánlott cikkek