Nehéz október: Sajnos kevés dolguk akadt a terepralisoknak…

Normál esetben október/november környéke sűrű időszak a terepralisok életében. A hagyományoknak megfelelően ilyenkor a mezőny a hazai szezon nyirádi zárására készül, idén azonban ez is máshogy alakul.

Az év ezen szakaszában szokott eldőlni a helyezések és a bajnoki cím sorsa, ám Lalleréknek a versenyekre készülődés és a Raid of the Champions helyett egy száraz pormentes október jutott. Csupán egy szervezett túra, és néhány kisebb edzés, ez minden, amit az elmúlt hetek adhattak. Az idei évet teljesen átírta és szétzúzta a kialakult helyzet, aminek már a nevét sem íjuk le szívesen. Ez természetesen Horváth Lajost is érinti:

„Nagyon nem így terveztük, a helyzet ellenére is jóval többet reméltünk. Nyilván az idő nem megy kárba, mindig van mit csinálni, csak nagyon hiányzik már az a fajta adrenalin, amit csak a versenyhétvégéken tapasztalhatunk meg. Ráadásul régi dédelgetett vágyam volt, hogy a hazai TR mezőny motoros szakosztályát felhizlaljuk, ez pedig idénre versenyek nélkül is megvalósulni látszik. Valami elindult, kezdem azt érezni, amit a régi időkben, így talán nem túlzok, ha azt mondom, nagyon szeretnék már ezekkel a srácokkal élesben is csapatni egy jót. Addig is arra készülünk, hogy marad az évszakhoz képest enyhe idő, és novemberben/decemberben remélhetőleg elfoglaltabbak leszünk.” – mondta el Horváth Lajos „Laller”.

Bizonyára látjuk még idén pályán a magyar terepralisokat, ha így lesz, mi ott leszünk a pálya mellett, és tudósítunk nektek!

Ajánlott cikkek