F1: Alonsót nem motiválja a pénz, ő versenyezni akar

Alain Prost, a Renault tanácsadója hosszú és eredményes karrierre tekinthet vissza, de még maga sem látott soha olyan egyszerű szerződést, amelyet a franciák kötöttek a visszatérő spanyol világbajnokkal.

Prost elmondása szerint Fernando Alonso hazatért, és az első pillanattól kezdve óriási lendülettel vetette bele magát a munkába:

„Ez az istálló az ő családja. Sosem láttam még valakit ilyen egyszerűen aláírni egy Forma-1-es csapathoz. Fernando rettentően motivált, és nem az anyagiak hajtják: számára a projektünk a legfontosabb, és az, hogy újból F1-es autót vezethet. Nagyon nagyra értékelem a hozzáállását!


Igaz, hogy egy hosszabb kihagyás után ül majd újból volán mögé, de nagyon gyorsan fog menni neki a visszaszokás. Ennyi rutinnal felvértezve néhány körre, vagy egy versenyre van attól, hogy az elvárható legmagasabb szinten teljesítsen. Jó csapatjátékos, már idén belefolyik mindenbe, és igyekszik minél jobban segíteni a munkánkat. Gyakran utazik Angliába, hogy szimulátorozzon, szoros kapcsolatban van a mérnökökkel és a versenyzőkkel is, mindennel képben akar lenni. A jelenlétének az összes versenyzőnk örül, Daniel Ricciardo kiváltképpen. Fernando hosszú távra tervez velünk, és a motiváció megvan ehhez, már csak az eredmények kellenek.” – avatott be a részletekbe Prost.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Forrás: FansBrands


Ajánlott cikkek