Gender Racing Team: A csonka szezonban is a maximumot hozták!

Kurta szezon, a szokottnál kevesebb felkészülés, és a tréfás időjárás sem tudta keresztülhúzni a Gender Racing Team reményeit. Gender Tamás csapata esélyesként indult neki a szezon utolsó hazai versenyhétvégéjének, és bajnoki címekkel a zsebben távozott a Hungaroringről.

Igencsak megterhelő napokon van túl az istálló, hiszen a csütörtöki tesztelést követően pénteken, szombaton, majd vasárnap összesen két időmérő edzés és három verseny várt Berta Benjáminra és Michl Oliverre. A pilóták szépen tették a dolgukat, és lényegében minden lehetőséget kiaknázva arattak. Berta Benjámin a hazai F4-es értékelés bajnoki címével zárta első formaautós évét, és majdnem maradéktalanul elégedett:

„Nagyon örülök a sikeres szereplésnek és a bajnoki címnek, köszönöm szépen a csapat egész éves munkáját. Azt gondolom, magamhoz és a lehetőségekhez mérten mindent kipréseltem az autóból, de szerettem volna a szezon utolsó hétvégéjén a magyar abszolút mezőnyben is az élen végezni. Az utolsó futamon egy adminisztrációs malőr miatt sajnos nem állhattam rajthoz, emiatt maradt bennem hiányérzet. A hétvégén kicsit küzdenem kellett a technikával, ennek ellenére a kategóriámban mindkét időmérő edzést, és mindkét versenyt megnyertem, sőt az abszolútban is többször dobogóra állhattam.

Tréfás volt ez a három nap, volt dolgunk száraz idővel, széllel és hideggel, és esőben is autózhattunk. Rengeteget tanultam idén, mind itthon, mind pedig nemzetközi szintéren értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, új embereket, új pályákat ismerhettem meg. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor még vár ránk egy komoly megmérettetés novemberben: a Drexler kupa zárásán veszünk részt Monzában, ahol szintén a bajnoki cím lesz a tét!” – összegezte a hétvégét, és a még rá váró kihívásokat az F4-es értékelést az élen záró Benjámin.

Michl Oliver is ünnepelhetett, a fiatal versenyző remek hétvégét zárt, és Renault kupagyőzelemmel, valamint abszolút magyar bajnoki címmel fejezte be első szezonját.

„Nagyon boldog vagyok, hogy első formaautós szezonomat győzelemmel és bajnoki címmel zártam. Trükkös hétvége volt ez, hiszen a körülmények gyorsan változtak, más volt a pálya délelőtt, és teljesen más délutánonként. Egymás hegyén-hátán érkeztek a felmenetelek, időmérők és versenyek, és ha nem is mindig tudtam a határon autózni, azért igyekeztem a legjobbamat nyújtani. Ennek eredményeképpen sikerült mindkét kvalifikációt az élen zárni a Renaultok között, és a versenyek is hasonlóan alakultak.

Az első futamon sokat javítottam a rajthelyemhez képest, és az összetett második hely mellett a kategóriámban is győztem. A második verseny már esőben zajlott, és egy remek rajtot követően sokáig még az erősebb autókkal is csatában voltam. Végül a kategóriámban az első helyen zártam, a magyar abszolútot is sikerült behúznom, és összetettben is dobogóra állhattam. A zárófutamon is hasonló eredmény született, de nagyon sajnáltam, hogy Benjámin nem tudott rajthoz állni, és nem tudtunk egymás ellen versenyezni a már említett hiba miatt. Összességében remek évet tudhatok magam mögött: a csonka szezon ellenére is eredményesek voltunk, sokat fejlődtem, érettebb lettem. Köszönöm szépen a csapatnak!”

Gender Tamás fiai tehát minőségi munkát végeztek, így természetesen nem is maradtak el a dicsérő szavak az istálló első emberétől. A csapattulajdonos szakember elégedett versenyzőivel, és motiváltabb, mint valaha:

„Nem lehettem személyesen jelen a teljes hétvégén, mert egy másik helyszínen a fiam versenyzését kellett koordinálnom. Ennek ellenére a stáb kifogástalanul tette a dolgát, és hiba nélkül vezényelte le a hétvégét. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert ebben a nehéz évben is bebizonyították, hogy nem ismernek lehetetlent.

A pilótáim extrát nyújtottak, és a barátságtalan késő őszi körülmények sem tudták őket meggátolni abban, hogy futamgyőzelmekkel, és bajnoki címekkel a zsebben zárják az évet. Ráadásul a kisfiam Kecskeméten megszerezte az első gokartos győzelmét, így azt hiszem, maradéktalanul elégedett lehetek! Köszönöm szépen mindenkinek, aki ebben segített bennünket, hozzátette a magáét, és ezzel elősegítette, hogy ezek a szép eredmények megszülethessenek.” – zárta mondandóját a büszke csapatvezető, Gender Tamás.

A Gender Racing Team szezonja ezzel még nem ért véget, a fiúknak november elején az olaszországi Monzában van jelenésük, ott kerül sor a Drexler Cup utolsó fordulójára.

Ajánlott cikkek