Marad az Alfa Romeo!

Az Alfa Romeo meghosszabbította együttműködését a svájci Sauber csapattal, így a 2021-es szezonban is ezen a néven fognak versenyezni. Természetesen a csapatot továbbra is a Sauber fogja működtetni.

A partnerség 2018-ban kezdődött, sokak szerint kérdéses volt a folytatás, hiszen a szerződés a 2020-as szezon végén lejárt. Ráadásul az idei gyenge forma sem könnyítette a helyzetet, ennek ellenére csütörtökön bejelentették, hogy további egy évre biztosan meghosszabbítják a szerződést.

„A világ autósportjának két történelmi márkája, a Sauber Motorsport és az Alfa Romeo legalább a mostani Forma–1-es szabályciklus végéig folytatja tovább a közös útját. A Sauber az Alfa Romeóban egy elkötelezett, teljesítményorientált partnert talált, akik hisznek a márkájukban. Megtisztelő számunkra, hogy a nevünk révén vihetjük tovább az Alfa Romeo örökségét. Mindkét fél szeretné, hogy hosszú távon gyümölcsözzön ez a kapcsolat: mi az elmúlt három szezonban megalapoztuk ezt, és a célunk, hogy 2021-ben és azt követően is kiélvezzük e munka gyümölcseit” – mondta Frédéric Vasseur

Most már az sem titok, hogy a hétvégi olaszországi versenyükre egy egyedi festéssel készülnek amivel Olaszország és az Alfa Romeo különleges versenyöröksége előtt tisztelegnek a márka születésének 110. évfordulóján.

 

forrás: Alfa Romeo

Ajánlott cikkek