MotoGP: Brno kevesebb mint egy nap múlva rajtol

 A gyorsasági motorsport, azon belül is a MotoGP újra hatalmas meglepetéseket tartogathat a sportág szerelmeseinek. 

A Brnoban rendezendő 2. – a Moto2 és Moto3 kategóriák részére pedig 3. – futam a koronavírustól zilált 2020 évben őrült fordulatokat tartogathat. 

A Moto3-as kategóriában Tatsuki Suzuki újra bizonyíthatja rátermettségét, de a sok újonc mellett a nagyágyúk feltörése is várható. Albert Arenas jelenleg a bajnokság éllovasa 6 pont előnnyel, de a spanyol, esését követően – a nyolcadik körben a hatodik helyről kicsúszva – az utolsó versenyen nem szerzett pontot.

A Moto2-es kategóriában Jerezben, Enea Bastianini nyert és az olaszok a helyi spanyol gárda elől ellopták az első három helyet. Összeredményben a japán Tetsuta Nagashima vezet, de csak két ponttal van lemaradva tőle Bastianini, és Luca Marini is ott van a nyomukban.

A tavalyi bajnok Marc Marquez a felkartörését követő műtét után próbált felzárkózni Jerezben, de a teste kényszerpihenőt parancsolt, majd a jelenlegi felkészülést követően sajnos újabb műtétre szorul, a rögzítő lemez a karjában megsérült.  Ő biztos nem lesz ott a hétvégén. A legnagyobb géposztályban így újfent hatalmas trónok harca várható, kérdés hogy az őt helyettesítő Stefan Bradl mit fog tudni mutatni, illetve vajon Quartararo újabb győzelme várható, vagy Valentino Rossi összehozza a kétszázadik dobogós helyezését Brnoban? Tény hogy előtte még senkinek nem sikerült ez a bravúr, és amikor Rossi először dobogóra állt 500 köbcentis kategóriában, Quartararo mindössze 1 éves és 10 napos volt.

A MotoE-ről nem sok szó esik idehaza, jelenleg a bajnokság mostohagyereke és kísérleti nyula, olyan versenyzőkkel akik tudnak és akarnak jelen lenni egy ilyen kihívásokkal teli kategóriában.

Összességében két kérdésem van: ki nem halkítja le a MotoE közvetítést és szerintetek Quartararo végigtolja a bajnokságon magát pódiumról pódiumra a végső győzelemig?

Forrás:
MotoGP

Ajánlott cikkek