Massa: Alonso könnyen pórul járhat!

Amióta a Renault (jövőre már Alpine) bejelentette, hogy Fernando Alonso velük tér vissza a 2021-es szezonban, azóta folyamatosan téma a spanyolok kétszeres világbajnoka. Amit látni, hogy nagyon készül a visszatérésre és várja is, hogy ismét a száguldó cirkuszban versenyezzen, de Felipe Massa szerint nem árt, ha óvatos lesz a spanyol, hiszen ez rosszul is elsülhet, akárcsak Michael Schumacher esetében.

„Fernando egy igazi fenomén, olyan tehetséggel megáldva, amihez hasonlót nem nagyon találni más versenyzőknél. Ennek ellenére észben kell tartania, hogy egy olyan csapathoz tér vissza, amely jelenleg nincs a mezőny élén, ő pedig két évig távol volt a Száguldó Cirkusztól. Fontos tudni, hogy ennek lehet negatív hatása, ahogyan történt az Schumachernél is, aki három évig volt távol, és nem ugyanolyan szinten állt a visszatérésekor, mint korábban. Az életkor számít. Fernando negyvenévesen fog 20-25 éves versenyzők ellen versenyezni. Ennek ellenére el kell ismerni, hogy Alonso egy tehetség, és jól teljesíthet. Az F1 számára pedig pozitívum a visszatérése.” – Mondta az AS című spanyol lapnak

Mindenki nagyon várja már Alonso visszatérését, de az tény, hogy nem ő lesz a mezőny legfiatalab pilótája. Az viszont érződik rajta, hogy még mindig sikerre éhes és szeret versenyezni és ezért mindent meg is tesz. Lehet mondani sok pozitív és negatív dolgot a spanyolról, azonban az biztos, hogy élete a versenyzés.

 

Ajánlott cikkek