F2: A Ferrari fiatalja kezdett a legjobban Bahreinben

2 hónap és megannyi változás után visszatért a Formula 2-es mezőny, ezúttal Bahreinben. A jövő évi versenynaptárat, illetve a költségcsökkentés jegyében megtervezett új versenyhétvége formátumot már hetekkel ezelőtt bejelentették. Az első számú utánpótlásnevelő széria kevesebb helyszínre fog ellátogatni, viszont minden pályán az eddigi 2 helyett 3 verseny lesz. Pilóta fronton is történt némi változás. A HWA RACELAB az idén F3-ban villogó Theo Pourchaire-t ültette be Jake Hughes helyére. A DAMS-nál pedig visszatért a fél szezont egy sérülés miatt kihagyni kényszerülő Sean Gelael.

A szabadedzés különösebb izgalmak nélkül lezajlott. A gyakorlás során a bajnoki címre (és ezzel együtt egy jövő évi F1-es ülésre) esélyes Nikita Mazepin érte el, mögötte a Carlin párosa végzett Daruvala-Tsunoda sorrendben. A többi bajnoki kihívó meglepő módon csak a középmezőnyben végzett, Schumacher 10., Ilott a 14. lett.

Az időmérő edzésre meglepő módon nagyot változtak az erőviszoynok. A szabadedzésen gyengélkedő Callum Ilott nagy előnnyel szerezte meg a pole pozíciót az újonc Felipe Drugovich előtt. Legnagyobb meglepetésre Schumacher csak a 10. legjobb időt tudta elérni, de csapattársa. Robert Shwartzman is csak a 14. helyről fog indulni holnap. A nap meglepetése egyértelműen Giuliano Alesi. A francia pilóta a szezont még a BWT HWA RACELAB csapatánál kezdte meg, de a rózsaszín autók botrányosan lassúnak és megbízhatatlannak bizonyultak, ezért a fiatal Alesi a jobb eredmények reményében az orosz hétvége előtt átigazolt a méltán híres holland csapathoz, az MP Motorsporthoz. Választása ma kifizetődött, ugyanis a holnapi főversenyen a lámpák kialvását a 6. rajthelyről fogja várni.

 

A szombati főfutamot az M4 Sport 10:05-ös kezdéssel élőben közvetíti.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek