Bahrein FP2: Hamilton az élen, Verstappen a nyomában

A Bahreini Nagydíj második szabadedzését már beborította az éjszaka, a pilóták a megszokott kivilágított nyomvonalon láttak neki a munkának. Nagyobb durranás ezúttal sem történt, hacsak Alexander Albon durva balesetét nem tekintjük annak.

A mezőny számára minden gyakorlás és edzés létfontosságú, ugyanis a mostani hétvége mellett a következőn is ezen a helyszínen nyomják majd a gázt a pilóták.

Carlos Sainz, Max Verstappen, Charles Leclerc nyitott az élen, miközben a Mercedesek továbbra is a kísérleti abroncsokat koptatták. Jó ideje áll már az a teória, hogy a Mercedes már az első versenyektől fogva a 2021-es szezonra készül, amelyet ez utóbbi történés és a már megnyert világbajnokság is masszívan alátámaszt.  Húsz perc elteltével egyre többen váltottak közepes keverékekre, és ez alaposan átalakította az odáig látottakat: Verstappen, Perez és Gasly vezették fel az FP2-őt, Hamiltonék nevét továbbra is csak az utolsó két helyen olvashattuk. Az edzés utolsó harmadához közelítve előkerültek a lágy abroncsok is, melyeken Daniel Ricciardo rögtön futott is egy harmadik helyet érő kört.

Miközben a Mercedesek már éppen véget vetettek a tesztelésnek, és nekifogtak az érdemi körözésnek, Alexander Albon balesete miatt piros zászlóval állították le az edzést. A Red Bull Racing pilótája nagyon durván megúszott a célegyenesre ráfordító kanyar poros ívén, elvesztette a kontrollt az autója felett, és csúnyán megtörte azt. Alig indult újra a session, máris újabb közjáték következett: kutya a pályán!

Az utolsó negyedórára aztán visszaállt minden a rendes kerékvágásba – az eredményeket illetően is. Lewis Hamilton lágy gumikon nem talált legyőzőre, az izgalmas versenyért szorítóknak Max Verstappen második, vagy Sergio Perez negyedik helyezése adhat okot némi bizakodásra…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Red Bull Racing

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek