Bahreini Nagydíj: Nincs új a nap alatt

Minimális csapadék, kevés izgalom, beugró tesztversenyzők, így indult a Bahreini Nagydíj. A Meglepetést nem láttunk, a két Mercedes kezdett az élen, mögöttük Sergio Perez mutatott erőt.

Az egész edzés képére ráillett a tesztjelleg, hiszen a beugró Robert Kubica és Roy Nissany mellett a Pirelli 2021-es termékei is feltűntek. A csapatok két jelöletlen szettel próbálkozhattak, amelynek működése leginkább a mostani közepes keverékekhez hasonlítható. Nagyjából az edzés feléig nyüstölték ezeket az abroncsokat, és nem meglepő módon Lewis Hamilton volt az, aki a legjobban ráérzett a ritmusra: a brit a pár csepp esőben a kemény és a 2021-es gumikat használva az élre állt, őt követte Sergio Perez és Valtteri Bottas kettőse.

Az etap második felében ismét megjelent némi csapadék, de ez nem osztott, nem szorzott, továbbra is a Mercedes mutatta az etalont. Közepes abroncsokon gyorsulva 1.29 elejére tornázta a referenciaidőt, ezzel be is húzta a bahreini nyitányt. Mögötte csekély lemaradással következett Bottas, Perez a Racing Point volánja mögött lágy keverékeken is már másodpercen kívül végzett a harmadik helyen. Biztató formát mutatott a McLaren és az Alpha Tauri is: Carlos Sainz negyedikként zárta a gyakorlást, míg Pierre Gasly rövid vezetése után az ötödik helyre volt jó. A Red Bullt és a szokásos egy Ferrarit hiába kerestük a felső középmezőnyben, ők messze lemaradtak, a lágy abroncsok sem segítettek felvenni az első öt tempóját..

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Taiwan News

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek