Sebastian Vettel: “Ráférne az F1-re egy kis tökéletlenség!”

A négyszeres világbajnok úgy véli, hogy a világ legerősebb autósport bajnokságában manapság minden túl tökéletes. A német hiányolja azokat az időket, amikor még az egyéni képességek bírtak döntő befolyással.

Vettel meg van győződve arról, hogy az (lenne) a jó irány, ha a pilóták visszakapnák a kezükbe az irányítást:

„Sokadmagammal együtt azt gondolom, hogy a technika helyett a versenyzőknek kellene jelenteni az igazi különbséget. Azonban a Forma-1 egy olyan világ, ahol sportolóként maximálisan rá vagyunk utalva a technikára. Nem újkeletű ez a dolog, régen sem tudott egy jó pilóta egy gyenge autóval az élmezőnyben lenni, ugyanakkor az emberi tényező igenis nagyobb hangsúllyal volt jelen a képletben. Manapság jóval nagyobb mértékben függünk a technikától, elcsúsztak az arányok. Mivel jelenleg minden egyre tökéletesebb és egyre sterilebb, így a mi szerepünk is csorbult.

Szerintem jót tenne a ligának egy kis titokzatosság, a tökéletlenség. Nem kellene mindent megmutatni, mindent átláthatóvá tenni, mert ez csorbítja a varázst, és a versenyzés minőségét is. Nézzük csak meg a régi időket, és a jelenünket: manapság minden egyes megtett centit detektál a GPS, a fedélzeti kamerákat akár az egész világ ugyanúgy látja és kiértékelheti, ahogy a többi csapat. Meggyőződésem, hogy ha az ilyen törekvések helyére az emberi tényezőt emelnénk fel, sokkal izgalmasabb lenne a végeredmény!” – mondta el őszintén a száguldó cirkusszal kapcsolatos érzéseit Sebastian Vettel.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

Forrás: FansBrands

Ajánlott cikkek