Magyar Nagydíj, FP3: Bottas zárt az élen

Esőre álló idő, olajban áztatott célegyenes, álmos hangulat (vihar előtti csend?) az időmérő előtt, így zajlott a Magyar Nagydíj harmadik szabadedzése. Sok érdekességet nem hozott ez az etap, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton és Sergio Perez zárt az élen.

Nem csupán minden idők legfurcsább Magyar Nagydíja ez idáig, az eddigi szabadedzések képe alapján az egyik legeseménytelenebb is. A legnagyobb változás, hogy az előző nap körülményeihez képest javulást mutatott az időjárás, és a technikáknak igencsak kedvező hűvösben kezdhették meg a csapatok a munkát.

Elsőként Kimi Raikönnen látott neki a körök gyűjtögetésének, öt nemsokára követte az alsó középmezőny többi résztvevője is. Kisvártatva a nagyok is kimerészkedtek, közülük leginkább Max Verstappen volt aktív, aki folyamatosan a határokat feszegetve próbálkozott, egy ízben megforgás lett a vége, de a holland autója sértetlen maradt.  

Közben a Mercedesek is megérkeztek, az eddigi tapasztalatok alapján nem nehéz kitalálni, hogy hová. A Racing Point eddig látott dinamizmusa is tovább folytatódott, Sergio Perez ott loholt a Mercedesek nyakán. A Ferrarik szintén erősebbnek tűnnek, és a tegnapi esős edzéselsőség után most szárazon is többet mutattak: Charles Leclerc révén a negyedik helyről várhatják a kvalifikációt.

Ajánlott cikkek