F2: Az UNI-Virtuosi autója szerezte meg a pole pozíciót az eső áztatta Hungaroringen!

A szabadedzéssel ellentétben az időmérőn már nem volt helye spórolásnak, mind a 22 autó pályára hajtott a lehető legjobb köridő reményében.

 

Végig zuhogott az eső, az is kétséges volt, hogy egyáltalán meg lehet-e tartani az időmérőt, de végül rendben lezajlottak az események. Bár, az első sárga zászlóig nem kellett sokáig várni. A kezdeti percekben a Campos brazil versenyzője, Guilherme Samaia megpördült a Mansell kanyarban, autója lefulladását követően pedig a kiváló munkát végző magyar sportbíróknak kellett letolnia a pályáról. Az eső nem hagyott alább, ettől függetlenül sorra születtek a jobbnál jobb köridők. A kvalifikáció folyamán végig kiváló tempótt diktált az UNI-Virtuosi párosa, a tapasztalt Luca Ghiotto, és a német legenda fia, Mick Schumacher is. A pálya állapota hiába romlott, az edzés vége felé sokan még így is tudtak javítani egyéni legjobb köridejükön. Viszont 4 perccel az leintés előtt az indiai Jehan Daruvala az Alesi kanyarban kicsúszott a kavicságyba, ami az időmérő végét jelentette.

Így a szombati főversenyre az első rajthelyet Callum Ilott szerezte meg. A második rajthelyről Luca Ghiotto, míg a harmadikról Guanyu Zhou fog rajtolni.

Szombat délutánra esős, változó körülményeket mondanak a szakemberek, így az izgalmakban a továbbiakban se lesz hiány!

 

A főversenyt az M4 Sport 16:40-es kezdettel élőben közvetíti.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek