Magyar Nagydíj, FP2: Vettel az élen az esőben, Hamilton kör nélkül

A második szabadedzés leginkább csak a másfeledik volt, hiszen a pályára a betétsorozat kvalifikációja alatt megérkező eső miatt az első 45 percben csak négy autó hajtott ki. Pierre Gasly, Kimi Raikkönen és a két Racing Point mutatott aktivitást.

A második felvonásban megélénkült a mezőny, de még így is voltak olyanok, akik egyáltalán nem futottak gyorskört a Hungaroring aszfaltján. Köztük volt Lewis Hamilton is, a brit egyetlen tapogatózó körre dugta ki az orrát, és annyi. Sebastian Vettel és a Scuderia Ferrari pont az ellenkezőjét tette ennek: nyilvánvaló módon igyekeztek bepótolni az ismert okok miatt Ausztriában kiesett munkát és kilométereket.

A német az átmeneti abroncsokkal gyorsabb volt, de ez mégis mellényúlásnak bizonyult, és kicsúszás lett a vége, ennek ellenére megnyerte az edzést. Vettelhez legközelebb Valtteri Bottas és Carlos Sainz került, de Lance Stroll révén a Racing Point is újból az első négybe került. A lényegi kérdések holnap dőlnek el, azonban az egész hétvége során lehet számítani hasonló képekre, vagyis okozhat még meglepetést az időjárás. Kíváncsian várjuk…

Ajánlott cikkek