F2: Alesi nyerte meg az eső áztatta szabadedzést a Hungaroringen!

A változó, hol száraz, hol nedves körülményeknek hála igencsak egyhangúra sikeredett a szabadedzés. Délután, az időmérőn már nem engedhet meg hasonló elővigyázatosságot a mezőny, így mindenképpen nagy izgalmaknak nézünk elébe!

 

Bár a francia versenyző érte el a legjobb köridőt a gyakorláson, az eredmény mégis megtévesztő, hiszen csak 9 versenyző ért el mért köridőt. A többség csak 1-1 installációs körre merészkedett ki, nem akartak kockáztatni egy esetleges autó törést. Illetve az eső gumikat is okosan kell beosztani, hiszen egy versenyző mindössze 3 szett esőben használható Pirellit kap, és tekintve, hogy a hétvége további részére is várható még eső, úgy bizonyos tekintetben érthető a pilóták délelőtti óvatoskodása.

És hogy mit hoz az időmérő edzés? A cikk megírásának pillanatában zajlik a Forma 1 második szabadedzése, esős körülmények között. Az F2-es időmérőig valószínűleg nem fognak számottevően javulni a körülmények, így egy nagyon izgalmas kvalifikáció elé nézünk, ahol bármi megtörténhet. Itt már nem lesz helye spórolásnak, hiszen a holnapi főfutam rajtsorrendje a tét, és a nedves körülményeknek köszönhetően nagy meglepetéseknek lehetünk szemtanúi

 

Az időmérő edzést 16:55-től az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek