Legyél Te is sportbíró!

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, vagyis az MNASZ sportbírói tanfolyamot szervez 2020 februári kezdéssel!

Ha szereted az autósportot és szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen egy verseny lebonyolítása belülről akkor ne hagyd ki a lehetőséget és csatlakozz a MNASZ Sportbíróihoz!

Jó pár éve annak hogy én is kipróbáltam magam sportbíróként és felejthetetlen emlékeket szereztem. Fantasztikus embereket ismertem meg és már a tanfolyam első pillanatában világossá vált, hogy egy valami összeköt minket.

Ez az autósport szeretete! Egyfajta elhivatottság és tisztelet afelé a világ felé, amiben a száguldás és a veszély is kéz a kézben jár.

Imádtam azt, hogy minden versenyen előkerült vagy született egy újabb sztori, amit elképedve hallgattam és láttam is a pálya mellől. Így éltem meg Michelisz Norbi első sikereit és Kiss Norbi fantasztikus csatáit a Kamion Eb-n. Ezért ez mindig kárpótolt akkor is, ha a verseny napján esett az eső, vagy forrón tűzött a nap. (Vagy ez váltakozik 30 percenként, mert a Hungaroring ilyet is tud produkálni és a nap végére el is áztam és az arcom is megpirult.)

Az élet úgy hozta később, hogy egy másik szenvedélyem, a fotózás miatt választanom kellett a bírói poszt és a sajtóiroda között. Végül a fotózás mellett döntöttem, amit nagyon élvezek és szeretek is csinálni, de néha fájó szívvel figyelem a sporttársakat a pálya mellett. A velük való barátság megmaradt és két verseny között mindig van idő pár mondatot váltani és akkor nosztalgiázom picit. Ezért bátran merem ajánlani bárkinek, aki szeretné megtapasztalni milyen a pálya szélén technikai beavatkozóként dolgozni, vagy posztos bíróként a zászlókkal jelezni. De az egyik legizgalmasabb és felelősségteljes munkát is el lehet érni, ha a Hungaroring bokszutcájában szeretne valaki dolgozni a Forma-1 idején, vagy akár külföldön is ki lehet jutni egy-egy versenyre, ahogy az alábbi videóban is látni:

 

A tanfolyamokon történő részvétel feltételei:

  • Magyar állampolgárság,
  • A tanfolyam vizsga napjáig betöltött 18. életév,
  • Megszerzett legalább középfokú végzettség (szakmunkásképző, érettségi vagy ennél magasabb végzettség)
    (Ezt a regisztrációkor a bizonyítvány vagy annak fénymásolatának bemutatásával igazolni kell.)
  • A tanfolyam részvételi díjának utalása az első előadás napját megelőzően 5 munkanappal.

További információk az alábbi oldalon:  http://www.sportbiro.hu/index.php/uj-sportbiro-tanfolyam-2020

Írta: Zsiska Ferenc

Ajánlott cikkek