F-2 – Ki lesz a domináns 2020-ban?

A szezonzáró versenyhétvége után az F1-es és az F2-es mezőny is maradt még pár napot tesztelni Abu Dhabiban. Az elsőszámú formaautós utánpótlás nevelő széria december 5-7 között gyakorolhatott a versenypályán.

Azok a versenyzők, akik már aláírták jövő évi szerződésüket, az új munkaadójukkal készültek 2020-ra. Mivel a többségnek még nincs tisztázva a jövője, ezért sokan nem csak egy csapatnál töltötték a 3 tesztnapot. Hiába a sorozat szabályai szerinti egyen autók, mégis különböző, szokatlan eredmények születtek, azt is figyelembe véve, hogy minden pilóta más-más tesztprogramot teljesített.

Összességében nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de a nyers tempót tekintve már körvonalazódik, kiknek lehet esélyük a bajnoki címre 2020-ban. Ezek alapján érdemes lesz szemmel tartani az UNI-Virtuosi duóját, Callum Illotot és Guanyu Zhout, a Prema Racing autóját vezető friss F3-as bajnok Robert Shwartzmant, az Art Grand Prix-s Marcus Armstrongot, de akár a teszteken csak középmezőnyben végzett, viszont 2020-ban a BWT HWA RACELAB színeiben versenyző közönségkedvenc Artem Markelovot is.

De vajon mi lesz Mick Schumacher sorsa? 2020-ban vajon harcban lehet ő is a bajnoki címért, és szerez elegendő szuperlicensz pontot ahhoz, hogy legendás édesapja nyomdokaiba lépve a Forma-1-ben versenyezhessen?
Idővel minden kiderül. Ha nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb F2-es hírekről, versenyzőkkel és csapattagokkal készült interjúkról, kulisszatitkokról, akkor kövessétek figyelemmel a Racevloggerst.

 

Fotó: Mario Chiarappa

Ajánlott cikkek