Dakar versenyigazgató: Fernando Alonso szakaszgyőztes lesz bemutatkozó évében

A Dakar Rally versenyigazgatója, David Castera azt jósolta, hogy a kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso már első évében szakaszgyőzelmet szerezhet a legendás raliversenyen.

Alonso a Szaúd-Arábiában rendezett eseményen, egy gyári Toyota Hilux versenygéppel indul, a Dakar motoros legendájával, Marc Comával az oldalán. Augusztus óta Alonso maratoni felkészülésbe kezdett, melynek keretén belül elindult a Dél-Afrikai Lichtenburg 400-on, a Marokkó Rally-n, és a Szaúd-Arábiában tartott Al-Ula Neom Rally versenyén, ahol a harmadik helyet érte el.

A közelmúltban még teljesített egy 600 km-es tesztet Abu-Dhabi dűnéin, ami a végső állomás volt a január 5.-én kezdődő Dakar előtt. Alonso nem számít arra, hogy bele tudna szólni a győzelemért folytatott harcba és első számú célja befejezni a két hetes viadalt. Ezzel szemben egy interjú során Castera azt mondta, hogy Alonso reálisan megcélozhatja, a szakaszgyőzelmet a Dakar második hetében, miután már több tapasztalattal rendelkezik.

„Meg kell tanulnia alázatosnak lenni, mert ha a maximális szintre akar lépni, akkor el kell fogadnia, hogy lassabb versenyzők mögött áll, mint elméletben ő lenne” – nyilatkozta a szakember.

Hozzátette: „Ez az első dolog. De azt hiszem, hogy megnyerhet egy szakaszt a Dakar vége előtt, a második héten tehet valami különlegeset. Viszont türelmesnek kell lennie, és lépésről lépésre teljesíteni az első hetet. Akkor azt hiszem, hogy esélye lesz rá, különösen Marc-kal, aki nagyon jól ismeri a ralit.”

Castera továbbá elmondta, úgy érzi, hogy Alonso jelenléte a Dakaron fellendíti az eseményt, és reméli, hogy a jövőben több magas rangú motorsport csillag tesz kísérletet rá, hogy belevágjon ebbe a kalandba.

„Nagyon örülünk, hogy itt van. Ez számunkra különleges, mert nagyon erős vonzerejű ember és sok más versenyzőt motiválhat motorosokat és autósokat egyaránt” – David Castera.

 

 

 

 

 

Ajánlott cikkek