Laller: „Sajnos dobnunk kellett a Baja Polandot”

A Magyarországon tapasztalható folyamatok és az újabb határzár sajnos a sportvilágot, azon belül a tereprali motoros szakosztályát sem kíméli. És hogy a képlet még bonyolultabb legyen, a Baja Szczecinek után Lengyelországba igyekvő sportolóknak még más egyéb nehézséggel is szembesülniük kell.

Ez alól Horváth Lajos sem kivétel – noha a váci versenyző minden követ megmozgatott az indulásért, nem tudta áthidalni az elé görgetett akadályhalmokat:

„A Baja Szczecinek remek tapasztalatai után már odakint meghívást kaptam a szervezőktől a Baja Polandra, amit nagy örömmel el is fogadtam. Időközben sokat készültem, teszteltünk, és már nagyon vártuk a szeptembert, mert végre úgy tűnt, hogy igazából elindulhat a szezon. Most viszont csalódott vagyok, mert az elrendelt határzár, és a vonatkozó MAMS intézkedések miatt (a Magyar Motorsport Szövetség szeptember egytől nem ad ki versenyengedélyeket, a meglévőket pedig bevonja – bővebben ITT) dugába dőltek a lengyel versennyel kapcsolatos terveim. A határzárat még csak kiváltottam volna teszteléssel, sőt, mint tegnap kiderült, ez az akadály magától is elhárult volna, azonban a rajtengedély már megoldhatatlan feladatnak bizonyult.

Minden engedélyhez kapcsolódik egy biztosítás, ez utóbbit fagyasztották be a hazai biztosító cégek azokra az országokra (a világ összes országa…), amelyek a magyar kormány szerint beutazásra nem javasoltak. Nagyon sajnálom, mert igazi megtiszteltetés lett volna a Dakar menőktől hemzsegő lengyel mezőnyben versenyezni, de ez egy patthelyzet, így nem tehetek mást, mint hogy ezt a projektet idénre elengedem, és készülök a következő megmérettetésre.” – nyilatkozott a szakágat is közvetlenül sújtó anomáliáról Horváth Lajos.

A Baja Szczecineken végre valahára elindult magyar bajnokság a tervek szerint szeptember végén, Nagykállón, a Nyír1Baján folytatódhat.

Ajánlott cikkek