Továbbra sem fékez a Gender Racing Team

Salzburgring, Grobnik, Slovakiaring, Imola… Magyarország legismertebb formaautós istállója a megkésett szezonkezdet óta megállás nélkül versenyez, és az előbb említett sorozat ezen a hétvégén sem fog megszakadni. A csapat a csehországi Brno Autodrómon, a FIA/CEZ (Közép-európai zónakupa) sorozatban áll rajthoz.

A cél ezúttal is a dobogó, a GRT pedig ismét két versenyzővel támad. Ugyan az elmúlt hétvégén Olaszországban halaszthatatlan ügy miatt nem tudott jelen lenni Michl Oliver, de Brnoban már újból autóba ül a fiatal versenyző:

„Ismét a 2000-es Renault volánja mögé pattanok, és nagyon várom már a hétvégét. Sajnálom, hogy Imola kimaradt, de extra motiváltan készültem a cseh versenyekre, igyekeztem minél jobban formában maradni, ezért egy gokartversenyen is elindultam. A Brno Autodróm egy világhírű pálya, a MotoGP sorozatból szinte minden autó/motorsport rajongó jól ismeri. Izgatott vagyok, hogy a csehországi „zöld pokolban” versenyezhetek, a célom ezúttal is az, mint a legutóbbi futamokon, Szlovákiában. Szeretnék a kategóriám első helyén végezni és versenyben lenni a magyar abszolút bajnoki címért. Emellett őszintén remélem, hogy a nemzetközi mezőnyben is sikerül előrébb lépnem, rajtam nem fog múlni, ezt megígérhetem.” – nyilatkozott motiváltan a visszatérő pilóta.

Természetesen a Gender Racing Team Benjáminja is ott lesz Csehországban, aki az imolai remeklése után most sem akarja alább adni a győzelemnél:

„Kemény menet ez, hogy minden hétvégén versenyzünk, de én nagyon élvezem. A remekül sikerült olasz futamok után most egy teljesen más típusú pályán kell rajthoz állnom, ami még szintén ismeretlen a számomra. Szimulátoron nagyon sokat nyűttem a brnói aszfaltcsíkot, a rengeteg virtuális kilométer hatására pedig elég jól sikerült kiismerni a nyomvonalat. A mai edzéseken a versenyívek és a féktávok pontosítása volt hátra, ami szerintem remekül sikerült, és a csapat is jó irányba ment el a beállításokkal. A cél most az, hogy folytassuk a megkezdett jó szereplésünket, és folyamatos gyorsulással körről-körre erősödjünk. Az elvárásom magammal szemben újból a kategória első helye, és szeretnék összetettben is minél előrébb végezni.” – összegzett Berta Benjámin.

Gender Tamás csapatvezető ezen a hétvégén sem helyezi alacsonyra azt a bizonyos lécet fiainak, a versenyzőktől most is kőkemény munkát és folyamatos fejlődést vár:

„Több mint egy hónapja állandó versenyben és utazásban vagyunk. Ez csapatot és embert, valamint technikát próbáló időszak a Gender Racing Team életében, de jól és – ami még örvendetesebb -, eredményesen vesszük az akadályokat. Csehországban is folytatni akarjuk a jó sorozatunkat, Brnoban is első helyeket és pódiumokat várok a srácoktól – a kategóriájukban és abszolút értékelésben is. Ma már pályára is gurultunk, és nagyon jól sikerült szabadedzéseken vagyunk túl. Folyamatosan gyorsulunk, közben finomhangoljuk az autóinkat, és izgatottan, de bizakodva várjuk az időmérő edzést, valamint a versenyeket. Külön öröm a csapatunk számára, hogy ezen a hétvégén a korábbi Formula-1-es és GP2-es technikákat felvonultató BOSCH GP sorozat is itt versenyez, ami tovább emeli az esemény nívóját.” – adott gyors helyzetjelentést már Brnoból a team első embere.

 

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt

Ajánlott cikkek