F2: Túl egy versenyhétvégén, melynek mondandója sokkal fontosabb, mint maga az eredmény.

Az első számú utánpótlás nevelő széria ezen a versenyhétvégén sem hazudtolta meg önmagát. Szoros időmérő, még szorosabb verseny, csaták a boxutcában és a pályán egyaránt. Ezek azok a dolgok, amiket a mai izgalmas F1-es futam ellenére a királykategóriából hiányolunk.

Ennek a cikknek a megírásakor úgy éreztem, hogy nem a monzai eredményekről kell beszélni. Közeleg az F2-es szezon fináléja, tisztán látszik, hogy kik képviselik az erőt és a potenciált a mezőnyben. A bajnokság első 3 helyén lévő versenyző kiemelkedik a többiek közül, az pedig csak egy pluszt ad neki, hogy ez a három versenyző mind Ferrari Akadémista.

Callum Ilott. Mick Schumacher. Robert Shwartzman. Három név. Három titán, akik az új generáció vezérei. Jelen esetben mégis valami többről van szó. Három olyan fiatal, akik ”egy alomból” jönnek, ez pedig a Ferrari csapata. A céljuk ugyanaz: eljutni a királykategóriába. Jelenleg minden feltétel adott, illetve valószínűleg adott lesz, mert az eddigi erőviszonyokat tekintve egyre valószínűbb, hogy ők végeznek a top3-ban az év végén, ezzel begyűjtve a kellő mennyiségű szuperlicensz pontot.

Már csak egy kérdés marad hátra. Vajon melyikük kap F1-es ülést jövőre? Mert hogy a Ferrari nagyon nehéz helyzetben van azzal, hogy házon belül helyet szorítson három fiatalnak, újoncnak, az is biztos! Vajon melyikük érdemli meg leginkább ”A” lehetőséget? Ezen érdemes morfondírozni

 

Végezetül: királykategória ide, gyermekkori álmok oda, de abba bele se merek gondolni, vajon így, 2020 szeptember 6.-án áldás-e vagy átok a Ferrarihoz tartozni, és annak valamelyik üléséért mindent egy lapra feltéve küzdeni.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek