Laller Racing Dakar Team: Megvan 2021 első győzelme

A csapat frissen alakult motokrossz szakosztálya máris letette a névjegyét: A magyar bajnokság legelső esztergomi fordulóján az újonc krosszos Kovács Richárd jött, látott, és ha már ott volt, győzött is!

A fiatal pilóta a MAMS Nyílt Nemzeti Motocross OB és Kupa harmadosztályának tömegsport kategóriájában áll rajthoz az idei évben, a kezdés pedig álomszerűen sikerült. Richárd a szabadedzésen és a kvalifikáción harmadik helyet szerzett, az első futamon második lett, majd a hétvége záróversenyén megszületett az első győzelem is. Ezzel a Laller Racing Dakar Team pilótája az abszolút értékelésben is győzni tudott, és ezzel vezeti a bajnokságot a kétüteműek között:

„Izgalmas egy hétvége volt, annyi szent! A szabadedzéseken még csak szimplán tapogatóztam, ízlelgettem a pályát, és élveztem a motorozást. Igyekeztem a kvalifikáción sem megfeszülni, két erős kör, két levezető, ezt szem előtt tartva próbáltam beosztani az erőm, amelyet a versenyekre tartogattam. Mivel ez még csak a harmadik MX versenyem volt, így a startokat még nem volt lehetőségem elégszer élesben gyakorolni, és ez sajnos rá is nyomta a bélyegét a rajtjaimra. Az első versenyen lemaradásból próbáltam magam előre verekedni, ami egészen a második helyig sikerült.

A második futam sem indult könnyebben, egészen a mezőny közepéig zuhantam vissza, onnantól viszont folyamatosan dolgoztam le a hátrányom, és kalandos csaták után két körrel a vége előtt utolértem az első helyen álló versenyzőt. Ekkor vérszemet kaptam, és elhatároztam, hogy – ha törik, ha szakad – ezt a versenyt megnyerem! Legnagyobb örömömre ez összejött, ráadásul a siker az abszolút győzelmet is jelentette. Boldog vagyok és rettentően elszánt, szeretnék minél több ilyen pillanatot átélni a Laller Racing versenyzőjeként!” – nyilatkozott motiváltan a remek kezdés után Richárd.

Ajánlott cikkek