Kínai dominanciával végződött a szezon első időmérője!

A szabadedzés eredménye bizonyos szinten támpontként szolgált, sejteni lehetett, hogy kik esélyesek a pole pozícióra, de ekkora fölényre úgy gondolom, hogy senki se számított.

 

Az időmérő egyetlen komolyabb eseményét, egy piros zászlós szakaszt Marino Sato idézte elő. A Trident japán versenyzője egy megpördülést követően a kavicságyban lefullasztotta autóját, majdnem pont ugyanott, mint a néhány órával korábbi szabadedzésen. A piros zászló miatti kényszerszünet a lehető legrosszabbkor jött, az időmérő utolsó perceiben, mikor sokan a gyors körüket futották. Így fordulhatott elő, hogy a mezőny két legtapasztaltabb pilótája, a két nagyágyú, Artem Markelov és Nobuharu Matsushita csak a 20., 21. rajthelyeket szerezték meg, mert az újra indítás utáni nagy forgalomban már nem tudtak javítani.

De voltak, akik mellett ott maradt a szerencse. Az UNI-Virtuosi kínai versenyzője, Guanyu Zhou még pont be tudta fejezni a gyors körét, és forgalomba se került, így tudta közel fél másodperces előnnyel megnyerni az időmérőt. Nem hiába volt tavaly az év újonca, és nem hiába várják sokan a Renault F1-es autójába jövőre. Második helyen végzett az első F2 nagydíj hétvégéjét teljesítő brazil Felipe Drugovich, a harmadikon pedig csupán 4 ezredmásodperccel lemaradva a másik UNI-Virtuosi volánja mögött Callum Ilott. A fő futamra nézve jó hír, hogy az időmérő rendkívül szoros volt, az első 15 pilóta 1 másodpercen belül végzett. Ez pedig a Red Bull Ringen pláne jó, ahol a hosszú egyenesek és az utánuk lévő kanyarok kiváló előzési pontként szolgálnak, Markelov mindezt 2018-ban alaposan bebizonyította nekünk.

 

A verseny szombaton 16:45-kor kezdődik, amit az M4 Sport élőben közvetít.

 

 

Forrás: Formula 2

Ajánlott cikkek