Kardos Norbert: „A tereprali áll hozzám a legközelebb”

Megújult a tereprali szakág, ennek keretében a RaceVloggers.hu hasábjain mutatjuk be nektek a hazai motoros mezőny összes résztvevőjét. Beszéljenek helyettünk a versenyzők, ezúttal Kardos Norbert quad-pilóta:

„Sziasztok! Kardos Norbert vagyok, 29 esztendős tereprali versenyző. 14 éves korom óta quadozok, de versenyszerűen csak 2010 óta űzöm a sportágat. Minden féle-fajta quad szakágban kipróbáltam már magam, méghozzá eredményesen: többször voltam év végi dobogós, 2018-ban magyar bajnok is. A terepraliban a tavalyi év volt az első, a barátaim csábítgatása után érkeztem meg ide, és úgy érzem, ez a fajta versengés áll hozzám a legközelebb. Sajnos 2021 eleje nem indult túl jól, volt, hogy technikai hiba miatt a mezőny végén zártam, két versenyen pedig ki is estem. A szezon második fele viszont mindenért kárpótolt, ami hatalmas motivációt jelent nekem 2022-re.

Egyelőre még itthon szeretném folytatni a versenyzést, de a jövőt illetőleg külföldi megmérettetések is tervben vannak, az ottani közeget jóval nagyobb kihívásnak tartom. Jelenleg egy Suzuki LTR 450-essel quadozok, amely teljesen gyári állapotban van, technikai szempontból így a legmegbízhatóbb. Ahogy tavaly, úgy idén is a GSG Rally Team színeiben állok rajthoz. Az csapat alapítói szintén versenyzők, így nagyon jól tudunk együttműködni, segíteni egymásnak.

A mindennapokban autószerelőként dolgozom, így saját magam készítem fel a gépet a versenyekre, hogy a lehető legkevesebb probléma legyen. Minden futamra édesapám kísér el, aki egyben a segítőm és a legnagyobb szurkolóm is. Sokat köszönhetek neki, rengeteg támogatást kapok tőle, hiszen a menetek között ő szervizeli a quadot, és orvosolja az esetleges hibákat. Nagy segítség ez nekem, mert így két szakasz között tudok kicsit pihenni, és rákészülni a következő távra.

Forrás: Tóth Krisztián Márk

Ajánlott cikkek