Gombás Attila: „A GSG Rally Team vár benneteket!”

Megújult a tereprali szakág, ennek keretében a RaceVloggers.hu hasábjain mutatjuk be nektek a hazai motoros mezőny összes résztvevőjét. Beszéljenek helyettünk a versenyzők, ezúttal Gombás Attila quad-pilóta:

„Fogadjátok tőlünk rövid bemutatkozónk a quados múltunkról és terveinket a terepralis jövőnkről. Amikor először quadra ültem, még a legmerészebb álmomban sem mertem gondolni, hogy egyszer majd én/mi is olyan versenyzők között küzdhetünk, akik már komoly versenyeken mutatták meg kitartásukat és tehetségüket. A kezdeti erdei quadozgatásokat off-road versenyek követték, ahol már elkezdtünk ismerkedni az itiner olvasással. Ezzel párhuzamosan próbálkoztunk triál versenyekkel is, ahol inkább az idővel és a gyors flikk-flakkokkal küzdöttünk. Közben már vágytunk a sebesség mámorára, így elindultunk az off-road maratonként ismert kétórás futamokon, amit később Hungarian Quad Challenge néven ismerhettetek meg. Ezek a versenyek már a technika és a testünk állóképeségének határait keresgélve zajlottak. Az igazán nagy tempós, de versenytávban rövid futamokat a hazai short-track versenyzők mezőnyében tapasztalhattuk meg. Közben az élet összehozott Linninger Patrickkal, akitől sok jótanácsot és ötletet kaptam. Többször hallottam, hogy „Atti, neked a terepralit ki kellene próbálnod, hidd el, mindennél jobb”. A noszogatás hatására vettem a bátorságot, és 2018 utolsó futamán, a nyirádi Raid of the Championson elindultam életem első TR versenyén.

Egyedül voltam, mint a kisujjam, csak a családom támogatott, akiknek ezúton is köszönöm, hogy mögöttem álltak és állnak. Sokan rácsodálkoztak, mit is keresek én ott minden rutin nélkül, de végül sikerült helytállnom és épségben befejeztem a versenyt. A 2019-es évet már barátommal, Soós Péterrel karöltve, a Korda Racing Team színeiben kezdtük el, amit sok tanulsággal, és számos új tapasztalattal fejeztünk be. 2020, mint mindenkinek, nekünk is szinte csak teszteléssel zajlott. 2021-et már a frissen alakult saját sportegyesületünk, a GSG Rally Teamnél színeiben teljesítettük. Sok szép emlékkel gyarapodtunk, de azért a technika ördögéből is kijutott rendesen…

A jövőben is célunk részt venni a hazai tereprali sorozatban: amit ígérni tudunk, hogy a szervizben és az életben barátsággal, a pályákon pedig kőkemény és látványos versenyekkel várjuk az irántunk érdeklődő szurkolókat, támogatókat! Ha szeretnél a GSG Rally Team életének és sikereinek részese lenni, akkor bármilyen támogatást szívesen fogadunk, cserében mi reklámozzuk céged/vállalkozásod a nagyon vagány verseny qaudokon. A neved felhelyezéséről természetesen fotót készítünk, és megajándékozunk vele – ezzel is megköszönve segítséged!”

Forrás: Tóth Krisztián Márk

Ajánlott cikkek