Jelenségek csatája és visszafojtott lélegzet- ilyen volt a Superenduro Vb 2020-ban Budapesten

Felülmúlta várakozásaimat a versenyzők teljesítménye. A tegnapi egy olyan nap volt, amit igazán kár lett volna kihagyni.

Persze hazai pályán a magyar szurkolók voltak egyértelmű többségben, de a többi náció is jócskán képviseltette magát a lelátó soraiban. Frenetikus hangulat uralkodott az esti versenyek során az utánpótlás kategóriától kezdve a Prestige-ig mindenhol.

A tűzoszlopokkal és zenés-táncos produkciókkal tarkított nyitóceremónia után a Kids és a Junior kategória megadalapozta az est hangulatát. A kismotorok mérete miatt könnyített pályán köröztek a legfiatalabb versenyzők, akik legjobb tudásuk szerint, elképesztő sebességgel vették az akadályokat.

Az Európa-kupa eseményeiről és a tegnapi nap legnagyobb szurkolásáról itt találod a cikket. Ebben a kategóriában egyébként nap végén a következőképpen alakultak a dobogós helyezések: az olasz Sonny Goggia lett az első 34 ponttal, mögötte végzett Magnus Thor 33 ponttal, a bronzot pedig Marco Pfeifer kapta 28 ponttal.

A Prestige Superpole-jában Billy Bolt hozta a legjobb időt 38.019-cel és a kategória legjobbja is ő lett ezen a versenyen 58 ponttal, szorosan mögötte végzett 56 ponttal Jonny Walker, a dobogó harmadik fokára pedig a lengyel Taddy Blazusiak állhatott föl, ő 10 ponttal maradt le a második helyről.

Tavaly még azt se tudtam, mit nézzek, annyira eseménydús ez a széria. Nagyszerű kezdete volt ez a 2020-as évnek, hatalmas legendákkal találkoztam és jó volt részese lenni az izgalmaknak. Várom a jövő évi folytatást.

Írta és a fotókat készítette: Marosi Izabella

Ajánlott cikkek