„Egy ország állt mögöttem” – Zsigovits Norbi történelmet írt Budapesten

A hazai közönség meghozta a hangulatot és a szerencsét is tegnap este a Papp László Sportarénába, ahol hihetetlen eseményeknek lehettünk szemtanúi.

Aki a tegnapi nap történéseit személyesen tapasztalta meg az Arénában, az egyet fog velem érteni abban, hogy Zsigovits Norbert tette felejthetetlenné annak a versenynek a hangulatát, amit még bizonyosan jó ideig fogunk emlegetni. Nézzük meg, mi történt vele a nap folyamán!

A szabadedzések után – ahol a versenyzők megismerkedhettek a pályával, és annak minden nehézségével – először 13:20-tól szurkolhattunk Norbinak, ahol a magabiztos versenyzésének köszönhetően egyenes ágon, harmadikként jutott döntőbe, elkerülve a Last Chance futamot. Így számára egy hosszabb pihenő következett, melynek során egy interjúra is bőven volt idő:

„Az idei szezonban először jutottam be egyenes ágon a döntőbe, ennek nagyon örülök. A harmadik rajtpozícióból várhatom az esti futamokat, szeretnék hibamentesen végigmenni a versenyeken, amivel esélyes lehetek egy jó eredményre. Jó lenne fölállni a dobogó valamelyik fokára és minél több hazai és nemzetközi versenyen részt venni.” – nyilatkozta Zsigovits Norbi az időmérő után.

A hivatalos megnyitó és a többi kategória néhány versenye után este fél 7-től jelent meg újra a 39-es számú KTM a pályán. Az első futamban hatalmas harc alakult ki Norbi és a 37-es számú olasz Sonny Goggia között, egymást előzgetve okoztak feszült perceket az Arénában szurkoló embereknek. A magyar nézők szinte együtt lélegeztek Zsigovitscsal, az utolsó körtől pedig már egy emberként, felállva tapsolt a tömeg, amikor Norbi a 6:10.558-as idejével végül elsőként repült át a célvonalon.

A második futamra mintha kicsit elfáradt volna a mezőny, már sokkal több esés történt, ez a versenyzők többszöri elakadását eredményezte, így Norbi sem tudott a saját tempójában haladni. Sokszor egy-egy keresztbe fordult társa akadályozta a szabad mozgásban, így az utolsó körre 11.-ként zárt a 14 indulóból.

Zsigovits Norbert végül 24 ponttal ötödikként végzett a tegnapi két verseny összesítésében, a bajnokságban pedig az igen előkelő 6. helyre ugrott fel, és 46 ponttal zárta az Európa-kupát.

„Történelmet írtunk. Életemben először intett le az élen a kockás zászló egy Superenduro-futamban, és első magyarként nyertem az Európa-kupában. Elmondhatatlanul örülök ennek a napnak, annak ellenére is, hogy a második körben már vétettem pár hibát. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött és szurkolt nekem, fenomenális volt hallani, ahogy folyamatosan a nevemet skandálják. Emiatt nagy nyomás volt rajtam, úgy éreztem, hogy most meg kell mutatni, mit tudok, hiszen egy ország állt mögöttem.” – mondta meghatódottan Zsigó.

 

Írta és a fotókat készítette: Marosi Izabella

Ajánlott cikkek