Horner: Albon hasonlít Verstappenre! – F1

Christian Horner szerint, a második szezonjára készülő Alexander Albon a nyomást legalább olyan hatékonyan tudja kezelni, mint csapattársa Max Verstappen.

Eddig Albon elképesztő karriert fut az F1-ben. Szezon előtt szerződése volt a Formula E-be, utolsó pillanatban azonban a Red Bull mégis lecsapott rá. Albon teljesítményére egyből fel is figyeltek és a szezon felénél – Gasly lefokozásának köszönhetően – átülhetett a Red Bullba. A stabil teljesítményének köszönhetően 2020-ra is szerződést kapott a bikáktól.

„A gokartos évei óta valószínűleg ez lesz az első alkalom, hogy ennyire nyugodtan készülhet. – kezdte Horner.

„ A pályafutása során eddig elég sok nehézséggel kellett szembenéznie. Láthatják, ilyenkor edződik az ember. Ő pedig megmutatta, mennyire határozott karakter. A stabilitás csak előnyére válik. Ezen a téren ugyanazok az erényei, mint Maxnak: elszánt, és bírja a nyomást. Nincs konkrét cél 2020-ra. Csak folytatnia kell a fejlődését. Látták a versenyeit, és azt, hogy egyre jobb és jobb lett. Brazíliában egyszerűen balszerencsés volt, de nagyszerűen versenyzett. Egész évben bírta a nyomást, pedig újonc volt és két csapatnál is ment, nálunk ráadásul Max volt a csapattársa. Az egész csapatot meggyőzte a hozzáállásával és a visszajelzéseivel, valamint azzal, hogy folyamatosan fejlődött” – zárta végül a szakember az interjút.

Albonra egyébként valóban érdemes odafigyelni, mert ha ebben az ütemben tud fejlődni továbbra is, komoly ellenfele lehet Max Verstapennek. Persze kérdéses, hogy mit enged majd a csapat, de Albonon nem fog múlni, az egészen biztos.

Ajánlott cikkek